Lenka Hájková | | Žačky

Úspěšná neděle mladších a starších žaček

Mladší + starší žačky

V neděli 23. 2. nastoupily ke svým prvním jarním mistrovským utkáním mladší i starší žačky. Soupeřem obou našich družstev byla děvčata z Veselí nad Moravou. Důležité utkání to bylo především pro starší žačky, kdy jsme věděly, že vítězství o 4 a více branek nás posune v konečné tabulce právě před tohoto soupeře. Navíc jsme soupeřkám z Veselí chtěly vrátit porážku z podzimu, kde jsme na jejich palubovce prohrály o tři branky. 

Nejprve se na domácí palubovce představily mladší žačky. Vzhledem k tomu, že v družstvu soupeře nenastoupila k utkání jejich nejlepší střelkyně, bylo jasné, že pokud naše děvčata zabojují, měla by v utkání zvítězit. Po úvodních minutách, které zdobilo především obrovské množství technických chyb na obou stranách, se naše děvčata dostala do tempa. V poločase vedla 7:4, ve druhém poločase pak zlepšenou hrou navýšila skóre až na konečných 20:8.

Další utkání nás čeká až v neděli 15. 3., kdy netradičně od 14:00 hod. sehrajeme další domácí utkání proti Tatranu Bohunice.

Po mladších žačkách se na palubovce představily starší žačky. Čekalo se vyrovnané utkání, což se potvrdilo jen v první půlce prvního poločasu. Do přestávky si domácí děvčata vytvořila pětibrankový náskok, který během druhého poločasu navýšila až na rozdíl 11 branek. Nakonec utkání skončilo 23:14. Děvčata předvedla pěkný výkon na obou koncích palubovky. V útoku předváděla pěkné kombinace, nicméně v tomto utkání musím spíše vyzdvihnout obranu, kde si děvčata ukázkově pomáhala a nedovolila tak soupeři téměř nic. Starší žačky se tak bodově dotáhly v tabulce právě na svého nedělního soupeře a v tuto chvíli mají i lepší skóre ze vzájemných utkání. Doufejme, že v dalších jarních utkáních nedopustí žádné překvapení a 1. místo v tabulce udrží až do konce soutěže!

Starší žákyně v sobotu 8. 3. odehrají již 4. kolo Žákovské ligy, ke kterému tentokrát cestují až do dalekého Kynžvartu. Následně o týden později v neděli 15. 3. od 15:30 hod. nastoupí na domácí palubovce proti Tatranu Bohunice.


Mladší žačky:

HK Ivančice - SHK Veselí n. M. 20:8 (7:4)


Sestava a branky: Zelinková, Svobodová 6, Knotková 2, Halúzková, Dotramy 5/1, Ševčíková, Urbanová 2, Nováková A., Doležalová 1, Maturová 4, Ambrožová

 

Starší žačky:

HK Ivančice - SHK Veselí n. M. 23:14 (10:5)

Sestava a branky: Hacarová 1, Navasardyanová, Měrková 1, Weberová 5/1, Svobodová, Brustmannová 4, Kamencová 2, Vavroušková 4, Klímová 3, Šteflová 3, Fadrná, Cvrkalová

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...