Jiří Obršlík | | Žačky - turnaje

Prague Handball Cup 2015 - starší žačky

Ivančické barvy bez medaile...

Ivančické barvy bez medaile


Čtvrteční příjezd do Prahy a procházka po hlavním městě. A pak to začalo...

 

Plně koncentrovaná obrana proti Chorvatkám v základní skupině...

Katka trestá Pardubice...

 

Základní částí jsme se probili bez obtíží i když jiskru to začalo mít až proti slovenské Bytči. I proti německému Halle jsme předvedli házenou, která oko i duši potěšila.

Zima jako v Praze...

I v hlavní části jsme výsledkově nezaváhali a i lavička dostala prostor, ukázat co umí. Prostě jsme šetřili síly na klíčové utkání čtvrtfinále. V neděli dorazili i "ULTRAS" ( sice v malém počtu, ale dorazili...), kteří jednak dovezli tenšící se zásoby a jednak motivovat svou přítomností hráčky.

ULTRAS!

 

Proklouznout uchem jehly do boje o medaile, to byl hlavní úkol celé mise. Pragáč má velké kouzlo i to, že se hraje se zahraničními týmy. Někdo má lehčí, někdo těžkou cestu, někdo projde až nahoru, někdo klopýtne a někoho jako HK IVANČICE zastaví elitní Dánský tým v kategorii U14 - 2000 až 2001.

 Dánky - o půl hlavy vyšší a urostlejší, pozdější vítěz se s námi nemazal...


Samotný zápas byl skvělý a hra se nám dařila. Postupně jsme si vybudovali nebojácnou rychlou hrou s důraznou koncovkou až 4 brankový náskok, ale do poločasu výborně a rychle hrající Dánky korigovaly na rozdíl jediné branky. V druhé půli jsme udržovali dvoubrankový náskok, ale 5 minut před koncem urostlé a rychlonohé seveřanky srovnaly. Zlomový okamžik nastal při našem rychlém rozehrání po obdržené brance, kdy Dánka v rozporu s pravidly zmařila rozehrání z půlky a sama se zastavila, vědoma svého provinění, za které očekávala po zásluze  dvouminutový trest a až na pokyn dánského trenéra pokračovala ve hře. Bohužel angličtí rozhodčí neznaje tohoto pravidla nechápali co se děje a hra mohla po samovolném zastavení všech hráček volně pokračovat v početní rovnováze. Utkání jsme neudrželi a ještě dvakrát inkasovali. Zklamané Jihomoravanky měli na lopatě dánského lídra. Žádná z hráček nechtěla v závěru vzít odpovědnost utkání na svá bedra, žádná hráčka nenašla odvahu rozhodnout. Pozápasový bobřík mlčení je již teď prolomen a na nejbližším tréninku si vyříkáme důležité věci a jdeme dál. Velikonoční pondělní dopoledne jsme strávili na cestě z Prahy domů a holky se jistě strašně těší v úterý do školy. 


FOTKY - KLIK        

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...