Lenka Hájková | | Ženy

Ženy zvítězily nad nováčkem z Bohumína

Ženy ...

V sobotu 12. 9. 2020 zamířilo družstvo žen při svém prvním zápase na soupeřově půdě k jednomu z letošních nováčků v soutěži – 1. SC Bohumín 98.

Úvod zápasu nebyl po rychlém nástupu namotivovaného a velmi mladého domácího celku pro naše ženy zcela ideální. Reakce herně zkušenějšího družstva na sebe však nenechala dlouho čekat a po 6 minutách se hráčky HKI dostaly do pohodlného vedení (2:6). Domácí hráčky však tento výsledek dokázaly svou bojovností korigovat a v 19. minutě již na naše ženy vedly pouze o jednu branku (8:9). Po oddechovém čase ženy HKI zabraly a v závěrečně desetiminutovce na palubovce soupeře dominovaly. První poločas skončil výsledkem 10:15.

Stejně jako v prvním utkání proti Bohunicím byl i tentokrát druhý poločas z naší strany kvalitnější. Hráčky byly aktivnější v obraně a těžily zejména z dobré práce hostující hráčky z Velkého Meziříčí Kateřiny Záviškové (6 získaných míčů a 7 přihrávek na gól). V útoku naše ženy dokázaly využít prostoru v obraně a vycházely ze spolupráce spojka – pivot, díky čemuž se Lenka Hájková stala se 7 góly nejlepší střelkyní ze hry. Výsledek druhého poločasu (15:17) zcela neodpovídá vývoji utkání, kdy hráčky v bílém v průběhu druhého poločasu nenechaly Bohumínu naději na comeback (jak se jim to podařilo v předcházejícím utkání). Utkání skončilo výsledkem 25:32.

Průběh zápasu můžete nalézt zde.

Slova trenéra:

Nebyl to nejpohlednější zápas, ale z prvního venkovního zápasu se vracíme s vítězstvím a dvěma body. Nenechali jsme se zastrašit domácím celkem, který bojoval až do poslední minuty. Musíme zapracovat na našich „výpadkových minutách“, kdy přestaneme hrát, musíme zvládnout podávat konstantní výkon během celých 60 minut utkání.

Další utkání odehrají naše ženy netradičně v sobotu 19. 9. 2020 od 15.00 hod. proti pražskému týmu z Kobylis. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...