Lenka Hájková |

Ženy potřetí v řadě vítězně, tentokrát proti soupeřkám z Kobylis

Ženy ...

Při druhém domácím zápase se ženy představily netradičně v sobotu 19. 9. 2020 proti pravidelnému účastníkovi 1. ligy žen z pražských Kobylis.

Již z úvodu zápasu bylo patrné, že v tomto utkání půjde spíše než o brankovou přestřelku o souboj obran. Branek nepadalo mnoho a domácí diváci si museli počkat až do 10. minuty, než ivančické házenkářky poprvé strhly vedení na svou stranu (5:4). Ženy HKI v první polovině těžily zejména z rychlých protiútoků po zisku míčů a z fungující obrany, kterou v brance jistila pevná opora Petra Šiplová (64 % úspěšnost zásahů a chyceny 3 ze 4 7m hodů). Domácí hráčky si tak ve druhé polovině vybudovaly mírný náskok a do šaten odcházely za výsledku 13:9.

Ve druhé polovině bylo zapotřebí nepolevit v obraně a nenechat hostujícím hráčkám šanci na snížení náskoku domácích. V útoku se nám díky trpělivé hře podařilo vstřelit několik branek v řadě a postupně navýšit náskok až na 9 branek (24:15). V závěru druhé poloviny však přišla „klasická černá chvilka“ Ivančic, během které se soupeřky několikrát dotáhly na rozdíl 4 branek. Ženy HKI však soupeřkám žádný obrat nedovolily a pohlídaly si vítězství 31:25.

 

Průběh zápasu můžete nalézt zde.

 

Slova trenéra:

Byl to první letošní zápas proti soupeři zvyklému hrát v první lize, naštěstí pro nás se odehrál na naší půdě, což nám určitě hodně pomohlo. Několikrát jsme se mohli chytit do pasti, ale holky dokázaly zabrat vždy ve správnou chvíli, aby se vyhnuly komplikacím v zápase. Velký kus práce jsme odvedly v obraně, která velmi dobře fungovala a umožnila nám dostat se do vedení. Naopak v útoku, až na nějaké spíše ojedinělé velmi pěkné akce, to nebyl náš den. Tento týden jsme byli poznamenáni vysokou absencí na trénincích v důsledku nemocí a nachlazení, naštěstí ne Covid, takže i s ohledem na to si těchto 2 bodů o to víc cením.

Další utkání odehrají ženy netradičně ve sváteční pondělí 28. 9. 2020 v pražských Vršovicích. Soupeř to nebude jednoduchý, neboť je znám svou tvrdou obranou a zvláště na domácí palubovce se o body dělí jen velmi nerad. Držte proto ženám palce v boji o další důležité body!

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...