Lenka Hájková | | Ženy

Po vítězství nad Jindřichovým Hradcem jsou ženy stále bez ztráty bodu

Ženy ...

 V neděli 11. října 2020 přivítaly ženy HKI v prázdné ivančické hale soupeřky z Jindřichova Hradce, které pravidelně předvádí pěknou kolektivní souhru. Jednalo se o poslední utkání po dobu minimálně následujících 14 dní. Po vyřazení z Českého poháru v Bohunicích během předešlého víkendu (21:20) bylo otázkou, zda se děvčata z nepovedeného výkonu poučí a k dalšímu ligovému zápasu nastoupí v plné síle.

V prvním poločase se obě družstva přetahovala a ani jednomu se nepodařilo odskočit na vícebrankový rozdíl. K vidění byla atraktivní házená v rychlém tempu a bez zbytečného přerušování. Oba celky měly dobře organizované obrany a útok na postavenou obranu nebyl lehký ani pro jeden z týmů. Branky tak padaly hlavně po rychlém útoku nebo ze sedmimetrových hodů, kterých bylo v prvním poločase hned osm (2-6). První poločas skončil 13:11 ve prospěch domácích házenkářek.

Ivančickým ženám vychází v letošní sezóně vstup do druhého poločasu. Jinak tomu nebylo ani v tomto utkání, kdy po návratu ze šatny vytvořily na soupeřky velký tlak, zrychlily hru a navýšily své vedení na rozdíl až 8 branek. Hostující házenkářky nebyly schopné najít způsob, jakým narušit dobře fungující obranu domácích. Jedinou hráčkou, která se pravidelně prosazovala, byla Zahradníková, a to jak z pozice pivota, tak při sedmimetrových hodech (9/9). Hráčky Jindřichova Hradce se však nevzdaly a snažily se v průběhu celého druhého poločasu vytvořit tlak na domácí tak, aby nepříznivé skóre ještě změnily ve svůj prospěch. Aby trenér domácích zabránil nepříznivému vývoji v podobě pravidelného „výpadku“ vzal si oddechový čas, ve kterém děvčata uklidnit a upozornil je, že ještě není konec utkání a je potřeba neslevit zejména v obranné činnosti. Hráčky si vzaly slova trenéra k srdci a nenechaly Jindřichovu Hradci žádnou naději na obrat. Zápas skončil výsledkem 31:23. 

Průběh zápasu můžete nalézt zde.

 Slova trenéra:

Odehráli jsme zápas proti týmu, který dobře známe. Zvládli jsme blokovat jejich útok. Jsem spokojený s vývojem utkání, jelikož dovolil prostřídat celou početnou střídačku a všechny hráčky si mohly před nastávající pauzou zahrát. Spoléhám, že holky se budou během ní udržovat v kondici, jelikož podle aktuálních nařízení vychází teoretický návrat na palubovku na zápas v Kynžvartu. Tedy proti soupeři, který je stejně jako my v letošní sezóně zatím bez porážky a který je aktuálně na druhém místě tabulky, a to pouze z důvodu odložení jednoho utkání v důsledku Covidu.

 O dalším utkání vás budeme včas informovat.






Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...