Lenka Hájková |

Žačky se již podruhé zúčastnily turnaje v plážové házené

Mladší a starší žačky

Od pátku 25. 6. do neděle 27. 6. 2021 se v Praze v areálu Beachklubu Ládví konal již tradiční turnaj v plážové házené Prague Open Beach Handball. V kategorii starších žákyň se letošního ročníku zúčastnilo celkem 13 týmů z celé republiky. Naše děvčata ve složení Adriana Hacarová, Ema Kamencová, Mya Do Tra My, Nela Weberová, Zuzana Cvrkalová, Martina Svobodová, Adéla Brustmannová, Ester Dohnalová, Klára Zajícová, Aneta Nováková a Viktorie Svobodová (nehrající) se pod názvem Tornáda zúčastnila turnaje již podruhé. Na poslední chvíli s týmem bohužel nemohly z důvodu karantény odcestovat Klára Knotková a Petra Urbanová.

Tornáda byla nejdříve spolu s týmy Blue Falcons (Poruba), Zpocené vršky (Vršovice), Černí andělé (Most), Dangerous Princesses (Milevsko), Samice (Háje) a Frajerky z Himalájí (Kobylisy) nalosována do sedmičlenné skupiny D. Děvčata na písku předváděla skvělé výkony a nezalekla se ani deště (pátek), ani tropických teplot (sobota). Zaslouženě tak postupovala do čtvrtfinále z prvního místa, když ve skupině nepoznala porážku.

Ve čtvrtfinálovém utkání v sobotu v 18.00 narazila naše děvčata na tým Pink Falcons (Poruba). První set zvládla lépe Tornáda, když nad soupeřkami zvítězila 13:8. Druhý set však patřil děvčatům z Poruby, která zvítězila 15:11. Následovaly tedy tzv. shoot outy, ve kterých naše děvčata bohužel na soupeřky nestačila a prohrála 2:7. Tato smolná prohra znamenala, že děvčata budou v neděli bojovat o 5. - 8. místo.

V neděli čekala na děvčata poslední dvě utkání, která měla rozhodnout o jejich celkovém umístění na turnaji. Nejdříve v 10.30 změřila opětovně síly s Černými anděly (Most), které stejně jako ve skupině bez problémů porazila. Ve 14.30 pak nastoupila k závěrečnému boji o 5. místo proti Vršovickým klobnám (Vršovice). První set vyhrála naše děvčata jednoznačným rozdílem 24:15. Druhý set byl však vyrovnaný do poslední vteřiny a Tornáda nakonec uhájila nejtěsnější možnou výhru 16:15 a obsadila konečné 5. místo.

Jedna smolná prohra na shoot outy ve špatnou chvíli tak znamenala pro naše děvčata konečné 5. místo na turnaji. Za trenérský tým musím děvčata pochválit za předvedené výkony. Po pouze dvou společných tréninkách na písku byla děvčata schopná v Praze předvést krásnou plážovou házenou. Bilance 8 vyhraných utkání a 1 prohraného, respektive 17 vyhraných setů a pouze 1 prohraného, podle mne mluví za vše.

Děkujeme děvčata,

Ivet, Martina, Lenka, Marika




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...