Lenka Hájková | | Ženy

Ženy postupují v Českém poháru do 3. kola

Ženy ...

SK UP Olomouc - HK Ivančice 29:31

Ženy HKI byly v rámci Českého poháru nasazeny až do druhého kola, ve kterém zavítaly v neděli 10. října 2021 na palubovku svých ligových protihráček SK UP Olomouc.

První poločas začal v poklidném rytmu, ani jednomu týmu se nepodařilo odskočit na větší než jednobrankový rozdíl. Po úvodní desetiminutovce však domácí obrana nechala ženám HKI dostatek volného prostoru a těm se podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Postupně se pak ženám HKI podařilo navýšit své vedení až na rozdíl 5 branek ve 22. minutě (8:13). Navzdory jasné převaze hostujícho celku se nakonec odchází do šaten za pouhého 3 brankového rozdílu (14:17).

Ve všech dosavadních utkáních měly ženy HKI silnější druhý poločas, a tak poločasové vedení o 3 branky dávalo naději na konečné vítězství v utkání. Olomoucké házenkářky se však se svým působením v Českém poháru nechtěly rozloučit tak snadno, a tak postupně stáhly náskok hostujících házenkářek. V 18. minutě dorovnaly na 23:23 a poté ještě ve 22. minutě na 25:25. Závěrečnou desetiminutovku však zvládly lépe ženy HKI, a to i díky častější rotaci hráček (navzdory menšímu počtu). Obrana i útok fungovaly bez větších chyb a hostující házenkářky si pohlídaly těsné vítězství 29:31.

Slovo trenéra: Dnes jsme nebyli svědky velkého házenkářského utkání. Byl zde od začátku utkání špatný rytmus. Nezvládli jsme hrát naši hru a vnutit ji soupeři. Nejdůležitější ale je, že i přes vysokou absenci, co jsme tento zápas měli, jsme zvládli protočit celý tým a udržet stejnou úroveň hry po celou dobu utkání, a to i se všemi obměnami sestavy. Teď máme jeden volný víkend před odvetou proti SK UP Olomouc, tentokrát v rámci 1.ligy a na domácí půdě. Věřím v jednoznačnější vítězství před ivančickým publikem.

Další utkání čeká ženy v neděli 24. 10. 2021 od 16.00 hodin, kdy se v odvetě na domácí palubovce střetnou s SK UP Olomouc. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...