Lenka Hájková | | Ženy

Ženy okusily v odvetě proti Olomouci hořkou prohru

Ženy ...

HK Ivančice - SK UP Olomouc 26:29

Po dvoutýdenní přestávce se naše děvčata v neděli 24. října 2021 střetla opět s týmem SK UP Olomouc, tentokrát v rámci 1. ligy žen. Před 14 dny byly ženy HKI úspěšné a soupeřky porazily na jejich domácí palubovce v rámci Českého poháru 29:31.

Hostující házenkářky vstoupily dobře do zápasu a diváci tak mohli sledovat od počátku vyrovnané utkání. Ženy HKI sice nepředváděly kvalitní hru, avšak i tak byly schopné najít útočná řešení a zůstat se soupeřkami v kontaktu. A to i přes nefungující obranu. Naštěstí domácí házenkářky v prvním poločase držela svými zákroky Iveta Cvingráfová a jen díky jejímu výkonu odcházely ženy HKI do šaten pouze s jednobrankovým mankem (12:13).

Ve druhé půlce však ženy HKI nebyly schopné navázat alespoň na výkon z prvního poločasu utkání. Ač ve většině utkání doposud platilo, že měly ivančické házenkářky silnější druhý poločas, v tomto utkání to ženy HKI nepotvrdily. V útoku chyběla inspirace, obrana skoro neexistovala. Probuzení domácích házenkářek nastalo bohužel až v závěrečné desetiminutovce, ve které byla konečně vidět bojovnost a snaha zvrátit nepříznivý vývoj utkání (19:27). Ženy HKI začaly však bojovat pozdě, a tak prohrály na domácí palubovce rozdílem tří branek 26:29.

Slovo trenéra: Popravdě nevím, co říct k této prohře. Navzdory potenciálu týmu je bilance 3-0-3 všeříkající. Tyto výsledky jen odráží nasazení hráček na tréninku a na zápasech. Doufám, že to poslouží jako ponaučení a prozření a holkám přecvakne a změní svůj přístup na hřišti, protože hra, kterou kvůli tomuto chování předvádí, je nepřijatelná. V tomto utkání bylo téměř vše špatně – plno neproměněných střel (5 sedmiček, 4 rychlé protiútoky a nespočet vyložených šancí), hra bez nápadu, „neviditelná“ obrana, a hlavně hra bez náznaku chutě po vítězství. Je nemyslitelné takto pokračovat a předvést něco podobného ve čtvrtek proti Hodonínu, kde by ten debakl byl jistě mnohem větší.

V tomto týdnu odehrají ženy HKI hned dvě utkání. Ve čtvrtek 28. 10. 2021 je od 16.30 hodin čeká na domácí palubovce v rámci 3. kola Českého poháru interligový tým HK Hodonín. Poté v neděli 31. 10. 2021 od 16.00 zamíří ženy HKI do Jindřichova Hradce, kde je čeká střetnutí se sousedkami z tabulky, které mají stejnou zápasovou bilanci jako naše ženy.


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...