Lenka Hájková | | Ženy

Ženy úspěšně zahájily jarní část sezóny

Ženy ...

Po zimní přestávce se nejdříve ženy HKI představily na domácí palubovce v neděli 30. ledna 2022 v dohrávce 6. kola proti tradičnímu rivalovi z Bohunic. Se soupeřkami si v tomto jihomoravském derby poradily s přehledem 31:18. Zápas rozhodla znovunalezená pevná obrana domácích házenkářek, která nedala soupeřkám šanci na jakýkoliv odpor.

V neděli 13. února 2022 odehrály ivančické házenkářky první utkání jarní části sezóny, když na domácí palubovce přivítaly soupeřky z Bohumína, které přezimovaly na posledním místě tabulky. Na podzim ženy HKI soupeřky na jejich půdě suverénně přehrály a zvítězily 26:35. V utkání tedy bylo zapotřebí potvrdit roli favorita. A to se domácím házenkářkám podařilo. Stačilo 15 minut, aby si v zápase vytvořily pohodlné vedení 13:6. Ani posílení o dvě hráčky z interligové Poruby Bohumínu nepomohlo k nalezení řešení proti dobře fungující obraně domácích. Přechod do útoku byl rychlý a precizní. Plno gólů končí v brance hostujících po dohrávce na křídlo nebo právě po rychlém přechodu. Do šaten se tak odcházelo za stavu 19:13.

Ve druhém poločase stačilo domácím házenkářkám 11 minut, aby své vedení zvýšily na pohodlný rozdíl 10 branek. Skóre bylo v jednu chvíli i o 12 branek (32:20). Soupeřky nezvládly držet s ivančickými házenkářkami rytmus, a to umožnilo trenérovi prostřídat všechny hráčky a zkoušet nové kombinace a nové sestavy. Utkání nakonec skončilo rozdílem 9 branek (39:30), když domácí hráčky si dobře rozehrané utkání pohlídaly a nedovolily soupeřkám žádný zvrat.

Slovo trenéra: Jsem spokojený, i když obdržený počet branek neodpovídá výborné práci předvedené v obraně, jelikož jsme povolili v posledních 15 minutách (které jsme prohráli 9:11). V útoku se nám konečně daří hrát naši hru – jednoduchý, rychlý přechod. I naše nová hráčka Vanessa se zdá zapadla krásně do týmu a našla v něm svoje místo, které potvrdila hned 7 góly vstřelenými v jejím debutním utkání. Tuto naši dobrou formu a rozpoložení je teď třeba potvrdit i příští týden, na půdě Kobylis, kde budeme hrát zase v trochu jiné sestavě.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...