Lenka Hájková | | Ženy

Gól v poslední vteřině zajistil ženám vítězství

Ženy ...

Na třetí zápas v roce 2022 odjely ženy HKI do Prahy, kde se střetly s týmem z Kobylis. V podzimní části soutěže ivančické házenkářky soupeřky pohodlně porazily, a tak bylo jasným cílem získat třetí vítězství v řadě v roce 2022.

První poločas začal pro ženy HKI dobře, i když to skóre nereflektovalo, kontrolovaly tempo hry solidní obranou a nacházely snadné řešení v útoku.  V 17. minutě ženy zrychlily a výrazně navýšily skóre (7:11 v 18. minutě). Peťa Šiplová v brance s pomocí dobré obrany nedovolila Kobylisům skórovat, na což ženy HKI odpovídaly rychlými přechody do útoku. Ivančické házenkářky tak měly v poločase pohodlný náskok 12:17.

Po dobrém prvním poločase bylo zapotřebí pokračovat stejně jako v předchozích dvou utkáních letošního roku – tedy nedovolit soupeřkám vrátit se do hry a postupně navýšit vedení. Do třetice se však tento ideální scénář nepodařilo zrealizovat. Ve druhém poločase se Kobylisy rozhodly, že hostujícím házenkářkám nedají nic zadarmo. Obrana i útok ivančických házenkářek byl paralyzován a navzdory mnoha změnám se nedařilo najít řešení, které by rostoucí tlak Kobylis zastavilo. Kobylisy v čele s Kateřinou Pokornou našly několik snadných řešení z pozice střední spojky. V 18. minutě se Kobylisy poprvé ujaly vedení 23:22. Posledních 10 minut byly ženy HKI pod tlakem, ale nakonec i přes špatnou obranu se jim vždy podařilo srovnat skóre se soupeřkami. Poslední 2 minuty hry byly velmi zmatené. Přestože HKI hrály 5 proti 6, podařilo se Báře Krejčíkové hned dvakrát skórovat. Nejdříve vystřelila zpoza devíti metrů a následně v poslední vteřině utkání po rychlém brejku vstřelila vítězný gól (28:29). Ženy HKI tak dovezly po infarktovém závěru utkání z Prahy plný počet bodů.

Slovo trenéra: Nebylo to zdaleka dokonalé, ale nejdůležitější je, že jsme si z Prahy odvezli vítězství. V podzimní části soutěže jsme vždy prohráli, když se tento scénář stal. Měli jsme opravdu dobrý první poločas s kompaktní obranou a v útoku jsme nacházeli dobrá a jednoduchá řešení. Druhý poločas byla totální katastrofa, ale byli jsme schopni bojovat a najít dostatek sil k vítězství. To je zadostiučinění a dobré pro psychiku holek před domácím utkání proti Otrokovicím.

Další utkání čeká ženy již v neděli 27. 2. 2022 od 16.00 hodin, kdy se na domácí palubovce střetnou se soupeřkami z Otrokovic. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...