Lenka Hájková | | Ženy

Ženy si připsaly důležité body za vítězství nad Otrokovicemi

Ženy ...

V neděli 27. února 2022 čekal na ženy důležitý zápas proti týmu z Otrokovic, kterému patřilo 2. místo v tabulce. Ženy měly soupeřkám co vracet, když jim v podzimní části soutěže podlehly 24:29.

Již před začátkem utkání bylo jasné, že pro vítězství v tomto zápase bude klíčová obrana. V první patnáctiminutovce předváděly oba týmy tvrdou, ale pohlednou házenou. Domácím házenkářkám se dařilo najít dobrá řešení v útoku a obrana fungovala, především díky zkušenostem Kateřiny Bubílkové. Hostující házenkářky se však nevzdávaly a snažily se s domácími držet krok. V 16. minutě trenér HKI poprvé hráčky prostřídal, aby oživil útok. Tento tah se ukázal jako správný, když ivančickým házenkářkám stačilo 6 minut, aby si vytvořily pohodlný náskok (14:8). Po oddechovém čase však Otrokovice změnily obranu, což domácí házenkářky zaskočilo, a po pár nepřesnostech v útoku se skóre po první půlce zastavilo na výsledku 16:13.

Poločasová přestávka dala domácímu týmu možnost připravit se na obranu 1-5 soupeřek. Začátek druhého poločasu tak opět patřil ivančickým házenkářkám, které si během 5 minut vzaly zpět šestibrankové vedení (21:15). Otrokovické házenkářky se nevzdávaly, ale do konce zápasu již nedokázaly stáhnout náskok domácích více jak na 4 branky. Poslední minuty utkání hrály hostující házenkářky v 7 hráčkách bez brankářky, ale ženy HKI byly rozhodnuté dotáhnout zápas do vítězného konce a nepřipustit žádnou dramatickou koncovku. Zápas skončil výsledkem 31:25.

Slovo trenéra:

S dnešní hrou jsem velmi spokojený. Hráli jsme opravdu dobrou házenou a od první do poslední minuty jsme měli správné rozpoložení. Myslím, že jsme mohli skórovat ještě víc, ale stále máme v útoku momenty, kdy nejsme schopni najít nové řešení a přizpůsobit se změnám, které udělal soupeř. Nyní máme víkend volno, a poté náš čekají čtyři důležitá utkání. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom byli připraveni a abychom se drželi na čele tabulky, neboť to je místo, kam patříme.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...