Lenka Hájková |

Ženy z Hostivic body nedovezly

Ženy ...

Lions Hostivice - HK Ivančice 28:26

V neděli 20. března 2022 odehrály ženy HKI v Hostivicích další důležité utkání, tentokrát bohužel body zůstaly soupeřkám. Na palubovce soupeřek se ženám letos nedaří a již podruhé v řadě se vrátily domů bez bodů.

Pro ivančické házenkářky začal zápas velmi dobře. Nepotřebovaly ani 10 minut, aby se ujaly pohodlného vedení o 3 branky. Hra v útoku byla pěkná a tým nacházel spoustu řešení proti obraně Hostivic, která nabízela hostujícímu týmu spoustu prostoru pro dohrání kombinací. V 15. minutě bylo skóre ještě více příznivé pro ženy HKI, když svůj náskok zvýšily až na rozdíl 5 branek (6:11). Obrana sice nebyla dokonalá, ale spolu se zákroky brankařek zajišťovala hostujícím házenkářkám pohodlné vedení. Hostivice se však z pozice favorita nechtěly vzdát tak snadno. Domácímu týmu stačilo pouze 5 minut, aby se vrátil do hry. Skóre po prvním poločase zůstalo těsné (17:15), avšak v posledních 3 minutách skórovaly pouze házenkářky Hostivic.

Ve druhém poločase to tedy byly pro změnu ivančické házenkářky, kdo musel dohánět ztrátu. Trenér proto zvolil přechod na agresivnější obranu 1-5, což pomohlo k zisku více míčů, avšak množství útoků končí zákrokem brankářky soupeřek. Ve 27. minutě se ženám HKI podařilo vyrovnat. Doufaly jsme ve stejný scénář jako v Kobylisích, ale tentokrát jsme neměly takové štěstí a stejně jako v prvním poločase, i v tom druhém patřila koncovka soupeřkám. Zápas skončil výsledkem 28:26.

Slovo trenéra: V zápase jsme vstřelili 26 gólů, z toho pouze 11 ve druhém poločase. Takový střelecký potenciál k vítězství nestačí. I když obrana nebyla po celý zápas skvělá, myslím, že dnes jsme opravdu prohráli zápas v útoku. Udělali jsme mnoho malých chyb, po kterých jsme dnes nemohli brát body. Nemůžu ale říct, že by bylo všechno špatné. V útoku jsem viděl několik dobrých kombinací, díky kterým jsme našli dobrá řešení herních situací. Obrana také nebyla úplně špatná. Nezdar teď musíme hodit za hlavu a musíme se soustředit na další utkání, ve kterém nás čeká jihomoravské derby proti Bohunicím, které jsou aktuálně pouze o bod za námi.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...