Stříbrný vrchol sezóny 2021/2022

Mladší žáci...Finále házenkářského desetiboje...


Házenkářský desetiboj = jediná celorepubliková soutěž mladšího žactva, kde se každoročně utkávají nejlépe připravené týmy z celé ČR v deseti disciplínách. Musí projít těžkou kvalifikací a poté se nejlepších šest utká na závěrečném finálovém turnaji, který se tentokrát konal 03-05.06.2022 v Ivančicích.

Týmy mezi sebou soupeří v pěti dovednostních (hod do dálky, odraz snožmo, rychlý běh 2x15m, střelba na přesnost, překážková dráha) a čtyřech herních disciplínách (osobní obrana, shoot-out, hra a aktivita), které se hodnotí samostatně, kdy vítěz každé z disciplín vždy získává 6 bodů, druhý 5 bodů...do konečné tabulky. Poslední disciplínou je pak fair-play, která se do celkového pořadí nezapočítává. V každé dovednostní disciplíně pak boduje vždy 10 nejlepších hráčů týmu (z max.  14 zúčastněných hráčů), jejichž výkony se sčítají, je zde ještě "Žolík" = sázka každého týmu na jednu z disciplín (určuje se na úvodní poradě před turnajem), kde si může každý tým zdvojnásobit získané body.

Disciplíny:

01 - utkání v házené (osobní obrana) 1x10 minut
02 - shoot-out
03 - utkání v házené 1x20 minut
04 - aktivita hráčů
05 - rychlý běh (2x15 m), 2 pokusy
06 - přesná střelba 8 pokusů
07 - odraz snožmo 3 pokusy
08 - hod míčem 3 pokusy
09 - překážková dráha 1 pokus
10 - fair play

Týmy dle nasazení do turnaje:

01 - HK Ivančice
02 - TJ Sokol Velké Meziříčí
03 - TJ Sokol Centrum Haná
04 - Lovci Lovosice
05 - Talent Škoda JS Plzeň
06 - Pepino SKP Frýdek-Místek


Pátek 03.06.2022

Celý šampionát se zahajoval hodem do dálky a odrazem snožmo. Dle tréninkových výsledků jsme na poradě před zahájením zvolili Žolíka na hod do dálky. Bohužel jsme nebyli jediní, náš průměrný hod byl úctihodných 29,86 m, což bylo zhruba o čtyři metry dále než v lednu na kvalifikaci, ale silová vybavenost třech týmů byla na vyšší úrovni, ale i tak spokojenost = čtvrté místo. Následoval odraz snožmo, kde jsme skočili průměrný skok 210 cm, což překonalo naše očekávání a brali jsme body za skvělé druhé místo (o pouhý jeden centimetr), kde tak jako při hodu do dálky zvítězili chlapci z Plzně.
V prvním osobním utkání, shoot-outu a hře jsme narazili na nám dobře známé soupeře z Velkého Meziříčí, které jsme potkávali v soutěži liga Vysočiny a i přes naši velkou nervozitu a odpor soupeře jsme ve všech třech herních disciplínách zvítězili.


Sobota 04.06.2022

Druhý soutěžní den začínal disciplínou rychlý běh, kde se běží vzdálenost 2x15m. Kluci dali do běhu hodně sil a soustředění, tušili jsme, že jsme dobře rychlostně připraveni, ale druhé místo (opět za Plzní) s průměrným časem 6,02 vteřin nám udělalo velkou radost...zde jsme měli individuální vítězství v disciplíně Obršlík Jan za čas 5,46 vteřin.
Čekali nás tři soupeři v klání s míčem, první bylo TJ Sokol Centrum Haná, v utkání s nařízenou osobní obranou po celé ploše hřiště nás zradila produktivita střelby, soupeř byl efektivnější a zaslouženě zvítězil. V shoot-outech to bylo napínavé, ale bohužel také prohra. Hra vypadala lépe, soupeře jsme dokázali přehrávat a zejména ubránit jejich útok, utkání a výsledek jsme měli ve svých rukou, ale nepochopitelné individuální chyby pramenící zřejmě z nervozity znamenali překlopení vedení na stranu soupeře a naši těsnou prohru o jednu branku. Po tomto soupeři nám nebylo do smíchu, chtěli jsme alespoň v jedné disciplíně bodovat a to se nepovedlo.
Druhý soupeř již naznačil svoje kvality v předchozích utkáních a celkově se pasoval na favorita turnaje. Chlapci z Plzně byli dobře herně připraveni a vynilkali fyzickou vyspělostí. My neměli co ztratit, utkání s osobní obranou nám vyšlo lépe než předchozí, ale i tak prohra o dvě branky, což nás mrzelo, ale ještě více nás mrzela prohra při shoot-outech, kde jsme sahali po zisku dvou bodů, po napínavém nervy drásajícím souboji a riskem při poslední střelbě tomu tak nebylo. Naše zklamání jsme si přenesli i do hry, kde jsme nemohli najít recept na dobře postavenou obranu, neměli jsme individuální síly překonat střed hřiště a z křídel se nedařilo, utkání jsme jasně prohráli, zkoušeli jsme prostřídáním získat body za aktivitu, ale to se nám také nepodařilo.
V posledním sobotním vystoupení jsme chtěli urvat nějaké body, mysleli jsme si, že se k nám musí přiklonit trochu štěstíčka, to se přiklonilo jen u shoot-outů, bohužel v utkání s osobní obranou a hře to byla prohra shodně o jednu branku, stejný průběh jako u TJ Sokol Centrum Haná, v první části jsme neproměnili několik dobrých střeleckých příležitostí a ve třetí jsme vedení ztratili v posledních okamžicích po doslova darovaných míčích soupeři. Psychicky jsme na tom nebyli nejlépe, čekala nás disciplína hod na přesnost, tam jsme nemohli ztratit, to by byl konec.
Střelba na přesnost nebyla nejlepší, na tréninku nám šla lépe, stačilo to, bylo z toho nakonec druhé místo (opět za Plzní) = znamenalo to naději v posledním dni turnaje.


Neděle 05.06.2022

Ráno byla v plánu poslední dovednostní disciplína = překážková dráha, chlapci se dobře vyspali, společně se vyhecovali a získali skvělé vítězství v této disciplíně, tím živili naději na zisk medaile.
Poslední výzvou byl Pepino SKP Frýdek-Místek, v sobotu nám herní představení moc nevyšlo, v neděli tomu bylo jinak a soupeře jsme ve všech třech herních disciplínách porazili. Měli jsme i prostor střídat všechny hráče, díky jejich produtivitě se nám podařilo nahnat v disciplíně aktivita neuvěřitelných 17 bodů, což nakonec znamenalo hodně cenné druhé místo.

Výsledky stále nebyli kompletní a čekalo se na dvě poslední herní klání, medaile byla blízko, to jsme tušili, ale že se nakonec přetaví v krásné druhé místo nikdo opravdu nečekal. Po zpracování všech výsledků a sečtení bodů bylo pořadí následující:


Celkové pořadí finálového turnaje 2021/2022:


Druhé místo je pro nás všechny (hráče, trenéry, rodiče...) velkou odměnou za celoroční práci, dobrou tréninkovou morálku, víkendy strávené na házené...náš tým nebyl postaven jen na individuálních výkonech, po celý soutěžní rok nás zdobilo kolektivní pojetí hry, kamarádství a vzájemná podpora v týmu, to byl plusový faktor, jenž nás dostal na medailové pozice, které se jistě pevně vryjí do historie klubu...

Výsledky dovednostních disciplín
Zvětšit

Děkujeme všem hráčům za skvělou reprezentaci klubu, rodičům za trpělivost, spolupráci a výpomoc, sponzorům za příspěvky a dary, městu Ivančice + klubu HK Ivančice za tréninkové podmínky a možnost vše absolvovat...



















Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...