Lenka Hájková |

První turnaj mladších žákyní v Kuřimi

Mladší žákyně ...

O víkendu 27. – 28. 8. čekal mladší žákyně první turnaj. Do Kuřimi odjelo pouze 8 děvčat, které čekal náročný program. Turnaje v Kuřimi se účastnilo celkem 11 dívčích družstev rozdělených do 2 skupin. Naše děvčata měla ve skupině týmy Otrokovic, Měnína, Lesany Zubří, Hájů Praha a domácí Kuřimi. 

Hned v sobotu na děvčata čekalo pět utkání, kdy první dvě se hrála na venkovním hřišti. Počasí bylo po celý víkend hodně proměnlivé, a tak po prohraném utkání se Zubřím (6:10) a jasné výhře nad Otrokovicemi (19:4) jsme byli rádi, že se přesouváme k dalším třem utkáním do haly. V prvním utkání nás čekalo družstvo z pražských Hájů. V zápase nám stejně jako se Zubřím utekl začátek a po zbytek utkání jsme soupeře dotahovali (9:12). Stejný scénář mělo i další utkání s domácími děvčaty. Tentokrát se však házenkářkám z Ivančic podařilo výsledek utkání otočit a zvítězit 15:10. V posledním utkání nás čekala děvčata z Měnína a my jsme očekávali zisk dvou bodů, které nám zajistí postup do čtvrtfinále ze třetího místa ve skupině. To se podařilo, v utkání dostala šanci především mladší děvčata a jasně si se soupeřkami poradila 13:4. 

Nedělní čtvrtfinálové utkání proti Zlínu bylo v plánu na 11.25 hod., a tak bylo dost času se pořádně vyspat a nabrat na poslední den náročného týdne dostatek sil. Děvčata se soupeřek rozhodně nezalekla a byla po celé utkání vyrovnaným soupeřem. I když jsme v utkání prohráli 7:10, bylo to naše nejlepší utkání na turnaji.

Nicméně bylo jasné, že poslední dvě utkání turnaje odehrajeme ve skupině o 5. – 8. místo. Nejdříve nás čekala děvčata z Veselí n. M. hrající tuto sezónu společně se Strážnicí. V utkání hraném venku, kdy děvčata po celou dobu skrápěl lehký deštík, jsme jasně vyhráli 16:8. Vítězství znamenalo nejen to, že budeme hrát o konečné páté místo v turnaji, ale také to, že poslední utkání odehrajeme opět v hale. Vítězství Kuřimi nad Bohunicemi znamenalo, že v posledním utkání narazíme podruhé v turnaji na domácí házenkářky. Celé utkání bylo vyrovnané, ivančická děvčata po celou dobu vedla o 1, maximálně o 2 branky. Nakonec zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem 12:11 a z turnaje si tak zaslouženě odvezla 5. místo. 

Pochvalu zaslouží všechna děvčata, která zvládla odehrát 8 utkání ve dvou dnech téměř bez střídání. Jejich výkony potěšily nejen trenéry, ale jistě i početný fanklub rodičů v hledišti, kterým děkujeme za podporu. Děvčata stále mají na čem pracovat, ale dokázala si, že jsou schopná držet krok i se silnými soupeři. Je třeba zapracovat na proměňování jasných brankových příležitostí a nenechat si utéct začátek utkání.

Nyní mají děvčata ještě měsíc na trénování a v neděli 25. 9. je čeká první soutěžní turnaj v nedalekých Bohunicích.

 

Sestava: Petra Nováková, Emma Kudláčková, Simona Evstafeva, Kristina Feithová, Elizabeth Jacečková, Hana Kališová, Nela Kusslová a Kristýny Bao Ngoc Do

 

Realizační tým: Petr Svoboda, Lenka Hájková





Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...