Petr Dužík | | Žačky | Žačky - žákovská liga

6. místo v žákovské lize

Starší žačky obsadily hezké 6. místo...

Starší žačky HK Ivančice v konkurenci 25 týmů z celé republiky obsadily v žákovské lize krásné celkové 6. místo, ale mohly být i výše …


Starší žačky HK Ivančice 

Ale vezměme to postupně, protože tento výsledek se rodil celý půl rok v šesti kolech, kdy se naše holky postupně utkaly se všemi zbývajícími 24 týmy.

V prvním kole, na domácí palubovce, holky neztratily ani bod. Celkem v pohodě vyhrály všechny utkání nejméně o šest branek. A to ještě nehrála nová posila z Vysočiny Bára Machalová.

Druhé kolo v Pardubicích opět v pohodě a nejméně o šest branek s plným bodovým ziskem.

Třetí kolo ve Vršovicích přineslo první problém. Absence tří stěžejních hráček, Bára s hokejovou repre v Lillehammeru, Natka žaludeční problémy a Terka zraněná (neuvěřitelný pád z kolečkové židle), navíc Marika po nemoci prospala půlku prvního zápasu na střídačce. Výsledkem byly dva prohrané zápasy s domácími Vršovicemi a Ostravou – Zábřehem a tedy mínus čtyři body v tabulce.

Další kolo v Otrokovicích přineslo velice vyrovnaný zápas s Otrokovicemi, které v konečném zúčtování obsadily celkové čtvrté místo. Naše holky v poločase prohrávaly již o čtyři branky, ale ve druhém poločase se vzepjaly a dokázaly zápas otočit a zvítězit o tři branky. Zbývající utkání holky vyhrály bez větších problémů a do tabulky přibylo dalších osm bodů.

Předposlední kolo holky zavedlo na půdu Zory Olomouc. Tady holky odehrály dva vyrovnané zápasy s Žeravicí a Žirovnicí, které dokázaly porazit. Zbývající dva zápasy byly pouze o výši skóre a do tabulky opět přibylo dalších osm bodů.

Poslední šesté kolo se konalo v Plzni. Všechny zúčastněné týmy měly naději na medaili, což přinášelo urputné a napínavé zápasy plné zvratů ve vývoji. Naše holky potřebovaly vyhrát alespoň tři utkání, aby mohly myslet na medaili. V prvním zápase holky narazily na pozdějšího celkového vítěze HC Zlín. Z počátku to vypadalo na debakl, ale konečné skóre 20:28 bylo pro náš tým milosrdné.

Druhý zápas proti DHC Slavia Praha byl v prvním poločase vyrovnaný a po poločase holky prohrávaly pouze o jednu branku. Po přestávce šly holky dokonce do vedení, ale poté přišla chvíle útlumu a trhák soupeře o pět branek. Už asi nikdo ani nedoufal v body z tohoto zápasu, ale holky se semkly, Terka zavřela branku a nakonec z tohoto zápasu holky braly alespoň bod za remízu 20:20. Tento výsledek však znamenal, že medaile pro holky nezbude a navíc přinesl na naši lavičku dvě zranění, Karol (levé koleno), která to ještě do dalšího zápasu rozchodila, ale hlavně Marika (levé koleno), která již do dalších zápasů nezasáhla.

Ve třetím utkání byl protivníkem silný Jindřichův Hradec. Holky do utkání vlétly a hned od začátku zaraženému soupeři nic nedovolily a v poločase vedly už o pět branek. Soupeřky však ve druhém poločase zapnuly na vyšší obrátky a začaly pomalu skóre stahovat. Ještě v předposlední minutě holky vedly, nicméně soupeřky srovnaly. V hektické poslední minutě měly naše holky ještě dvě šance na rozhodnutí zápasu, soupeř však také, ale na skóre to již vliv nemělo a zápas skončil remízou 24:24. Výsledkem však také bylo další zranění na naší straně, pro Terku turnaj skončil (další zraněné levé koleno).

V posledním zápase proti DHC Plzeň šlo o to kdo z těchto týmů bude pátý a kdo šestý. Nám zajišťovalo páté místo pouze vítězství. Utkání bylo výrazně ovlivněno dvojitou osobkou na naše střelecky disponované hráčky Natku a Báru. Nicméně dlouho bylo utkání vyrovnané a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. V poločase se nechala ošetřovat také naše druhá brankářka Nikča a překvapivě se jednalo opět o zraněné levé koleno. Nikča to ještě zkoušela dochytat, ale v půlce druhého poločasu to již nešlo a do brány šla naše třetí brankářka Klárka, která však jako nejmenší účastník závěrečného turnaje proti střelám do horních částí branky moc šancí neměla. Zápas nakonec skončil naší těsnou prohrou a tedy celkově krásným šestým místem. Nutno však podotknout, že holky dokázaly uhrát remízu jak s celkově druhým, tak i třetím týmem a čtvrtý tým dokonce porazit.

A kdo to vlastně HK Ivančice reprezentoval? Vezměme to po ročnících narození:

 ročník 2001: Natka Svobodová, Bára Machalová, Terka Bučková, Evča Strakatá a Karol Dužíková,
 ročník 2002: Marika Kocábová, Lucka Krejčíková, Denisa Ondráčková a Marťa Rechová,
 ročník 2003: Nikča Čožíková, Zuzka Eliášová a Pavča Brzoňová, 
 ročník 2004: Klárka Doležalová a Barča Oulehlová.

Holky děkujeme za skvělou reprezentaci HK Ivančice.
Dále děkujeme trenérům Tomáši Svobodovi a Michalu Roubínkovi.
Nakonec nesmíme zapomenout ani na neúnavné rodiče, kteří holky doprovázeli na všech kolech žákovské ligy.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...