Jiří Obršlík | | Ženy | Úspěchy

Akademické zlato

Ženy HK Ivančice jsou akademické mistryně ČR...

Poslední červnový týden se v Pardubicích uskutečnil 15. ročník Českých akademických her.  Univerzitní studenti ze škol po celé republice soutěžili v mnoha sportech o titul Akademických mistrů ČR. Utkání v házené byly naplánovány na 30.6. – 1.7.2016 v místní nafukovací hale. Díky podařené kvalifikaci v Olomouci se mohla děvčata z Ivančic, reprezentující Masarykovu univerzitu, zúčastnit her a bojovat o nejvyšší příčky.

V prvním utkání (hraném 2x15 min) jsme se utkaly s VŠE Praha, kterou reprezentovaly mj. hráčky prvoligových Kobylis či interligové Slavie. První poločas byl poměrně vyrovnaný, kdy obě družstva se postupně rozehrávala. Brzo jsme se ujaly vedení a převzaly kontrolu nad utkáním. V druhém poločase jsme již střílely jednu branku za druhou a kolektivní hrou jsme přehrávaly soupeře. Obrana byla také výborná a tak jsme se mohly nakonec radovat z výhry 22:10.

V druhém utkání se „MUNI“ střetlo se ZČU v Plzni, kde také nastupovaly prvoligové hráčky ze SVŠ Plzeň. Utkání bylo mnohem tvrdší, plných zbytečných faulů, které ovšem nebyly ve většině případů trestány. Naše hráčky však bojovaly a držely si celý zápas mírný náskok. V posledních minutách předváděla vynikající zákroky naše brankařka Iveta Cvingráfová a po třiceti minutách jsme zvítězily 18:12 a mohly se těšit na boj o první místo.

V pátek nás čekalo finále s obhájci titulu Univerzitou Palackého v Olomouci. I přes absenci nejlepších hráček, které hrály na současně probíhajícím akademickém mistrovství Evropy ve Španělsku, přijel soupeř s kvalitním týmem tvořených interligovými a prvoligovými hráčkami. My jsme se ale nezalekly a od začátku utkání se nám dařily kombinace a nacvičené signály. Olomouc však byla také dobře připravená a trápila nás jak ze spojek tak z křídel. Naštěstí nás opět podržela brankařka a v poločase jsme se ujaly slibného vedení 11:8. Vidina vítězství nám dodala novou energii a v druhém poločase jsme nedaly soupeři šanci. V nafukovací hale panoval vydýchaný vzduch, ale za vynikající podpory našich mužů, kteří se umístili na výborném druhém místě, jsme si šly jasně za vítězstvím. Rychlými protiútoky a pevnou obranou jsme odskočily až o 9 branek. Po konečném výsledku 20:12 jsme si pověsily na krk zlaté medaile a radovaly se z titulu Akademických mistryň republiky.


Sestava: 

Eva Janoušková, Kristýna Pánková, Martina Marková, Lenka Hájková, Iveta Cvingráfová, Anna Ganzerová (všechny HK Ivančice), Monika Kratochvílová (Havl.Brod), Iva Závišková (Vel.Meziříčí), Tereza Rosová (býv. hráčka Vel.Meziříčí). 

Trenér: Pavel Mrnuštík







Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...