Jiří Obršlík | | Muži | Dorost | Žáci | Minižáci | Mini žáci 6+1

V Dánsku zahájeno juniorské EURO 2016

Sledujte streamové přenosy...

Evropský šampionát juniorů začal ve čtvrtek v Dánsku. Česká reprezentace se na něj neprobojovala, brankově se ale už na turnaji prosadila například předsezónní plzeňská posila Mihajlo Mitič. 

Bez české týmové účasti začal na konci pracovního týdne v Dánsku EHF M20 European Championships 2016. Svěřenci trenéra Michala Tonara v domácí kvalifikaci marně usilovali o účast na šampionátu, ke které chybělo přes počáteční porážku s Rakouskem skutečně málo. Nakonec těsným rozdílem do Dánska proniklo Nizozemí, které sice na úvod turnaje podlehlo domácímu výběru, ale k cestě za postupem ze skupiny jej v pátečním zápase nasměrovala výhra proti Norsku. Postup mezi nejlepších osm týmů musí ještě Nizozemci potvrdit v neděli proti zatím nebodující Makedonii.




Česká házená má na šampionátu zastoupení například v případě realizačního týmu Švýcarska, se kterým na přípravě brankářů spolupracuje Michal Barda. Švýcaři na úvod podlehli Polsku, včera pak remizovali se Srbskem. Za něj na šampionátu nastupuje jedna z předsezónních posil mistrovské Plzně, Mihajlo Mitič. Srbové svedou v neděli rozhodující bitvu o postup ze skupiny s Poláky, postup již mají jistý bez ohledu na výsledek duelu se Švýcary Francouzi, jejichž aktuální juniorská generace před dvěma lety získala zlato na dorosteneckém evropském šampionátu. Vedle Francouzů si s předstihem postup do další fáze turnaje zajistili také domácí Dánové, Islanďané, Němci a Španělé.


Výsledky, tabulky a program EHF M20 European Championships 2016

Streamované přenosy, statistiky a další zprávy - oficiální WEB turnaje

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...