Jiří Obršlík | | Dorostenky

Hodnocení podzimní části soutěže

Dorostenky...

HODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽNÍ SEZÓNY 2017-2018

Po úspěšné sezóně 2016-2017 – zisk titulu Mistryň České republiky mladších dorostenek se tento tým transformoval do dvou kategorií. Jednak vstoupil do kategorie starších dorostenek (1999-2000+2001-2002) kde začal hrát v soutěžní skupině východ (Morava) a zároveň hráčky, převážně ročníku 2000, vypomáhají v týmu našich žen v 1. lize. Dále tým pokračoval s hráčkami 2001-2004 v nejvyšší celostátní soutěži 1. ligy mladších dorostenek.

 

TÝM STARŠÍCH DOROSTENEK

Tým nastupoval do soutěže jako jeden z horkých favoritů. Se dvěma reprezentantkami z ME ve slovenských Michalovcích. Barbory Olšová a Vavroušková (nejlepší střelkyně týmu repre na ME se 24 brankami) měly být základními kameny ivančického týmu. Bohužel Barbora Olšová si v úvodu prvního mistrovského utkání vážně poranila koleno (léčení do konce sezóny) a její parťačka z repre z důvodu onemocnění odehrála jen úvodní a v závěru dvě poslední utkání. Vedle běžných krátkodobých zranění a onemocnění dalších hráček, to byl citelný zásah do skladby týmu, který je tvořen pouze odchovankyněmi našeho klubu. Taktovku pevně držela Bára Krejčíková (Xena) za vydatné pomoci našich vytáhlých spojek Míši Bendové a Kláry Kovářové. Nepříliš široký kádr měl ale problémy. Především prohry v Olomouci a Otrokovicích mrzí a také vysoká prohra 31:26 ve Zlíně. Jinak jsme utkání zvládali. To, že tým má rozhodně na víc předvedl v závěrečné fázi podzimu, kdy zvládl utkání ve Veselí, v Ostravě-Zábřehu a na závěr si s přehledem poradil i s lídrem tabulky Porubou. Na jaře předpokládáme, že kromě Barbory Olšové (Mishel) bude tým kompletní a zabojuje o co nejlepší umístění.  

Do týmu se dobře zapojila za nemocnou Báru Vavrouškovou Martina Rechová, která byla zařazena do širších kádru reprerentace ČR W-16.

Tým lze po polovině sezóny charakterizovat jako velice vyzrálý a zkušený, kdy každá hráčka odehrála spoustu těžkých špičkových zápasů. Obranná činnost hráček po řadě společně odehraných sezón je brána jako zautomatizovaná a zažitá. V přechodové fázi chyběla naše první pivotmanka i Mishel a také Barbora Machalová (zahraniční studium). V útočné fázi na plnou obranu se stále zlepšují naše vysoké krajní spojky Míša Bendová a Klára Kovářová.

V TCM Olomouc (tréninkové centrum mládeže – vrcholové středisko sportu) jsou zařazeny Barbora Vavroušková, Barbora Olšová, Michaela Bendová a Veronika Velebová. V širším kádru reprezentace jsou vedle Martiny Rechové W-16, Barbora Olšová a Barbora Vavroušková, Bára Krejčíková a Tereza Bučková v kategorii W-18.

Cíl sezóny je jasný co nejlepší umístění v soutěži a příprava na nadcházející ročník 2018-2019.

 

Ke statistice soutěže a individuální výsledky:

Tým odehrál 9 utkání a získal  12 bodů. V 1. lize nastřílel 244 branek a inkasoval 211. Tedy na zápas je to skóre 27,1 : 23,4. Nejlepší střelkyní v ½ soutěže je naše Bára Krejčíková s 75 trefami (8,3 branek na zápas). Dalších 33 branek vstřelila v 1. lize žen v 10 zápasech. Druhá je Michaela Bendová s 29 zásahy a třetí s 25 brankami je Veronika Velebová.    

 

Na soupisce týmu žen v první lize se zabydlely hráčky: Petra Šiplová, Bára Krejčíková, Michaela Bendová, Klára Kovářová, Veronika Velebová, Hana Patočková a do zranění odehrála dva zápasy i Barbora Olšová. 

Sestava týmu:

v brance Peťa Šiplová, Simona Fraňková, Bára Krejčíková, Katka Haladová, Kája Dužíková, Hanka Patočková, Eva Strakatá, Martina Rechová, Marika Kocábová, Terka Bučková, Bára Vavroušková, Klára Kovářová, Lucinka Krejčíková, Míša Bendová, Verča Velebová. Trenér Marek Krejčík a vedoucí týmu Pavel Vavroušek.




TÝM MLADŠÍCH DOROSTENEK

Tým vstupoval do soutěže jako obhájce titulu Mistr ČR. Bohužel pravidelná generační obměna byla příčinou, že z týmu odešli do staršího dorostu osobnosti, které nesli odpovědnost, zkušenost i výsledek na svých bedrech. Mladé hráčky ročníků 2001-2002 mají sice obrovský potenciál, ale dosud nevyzrály do svých starších kolegyň. Podzimní částí soutěže se tým probíjel statečně a předvedl řadu dobrých výkonů, ale bodově v žádném utkání neuspěl. Tým doplnily hráčky z Újezdu u Brna, abychom srovnali stavy na únosnou mez.

Tým lze hodnotit jako velice úzký, ale perspektivní. Některé hráčky nastupují i v týmu starších dorostenek, jejich výkonnost je zde o stupínek výše. Velice dobře se jeví vedle Martiny Rechové (zařazena do širšího kádru reprezentace ČR W-16), Lucie Krejčíková, Marika Kocábová, ale také skvěle chytající Nikol Čožíková (2003), která vyhrála krajskou kvalifikaci do Nymburku na předreprezentační výběr. Za tým nastupuje i Pavlína Brzoňová (2003), která v letošní sezóně udělala velký posun dopředu, a protože je pohybově skvěle vybavená (2. místo v krajské kvalifikaci do Nymburku) věříme, že projde sítem nominace.   

Pro jarní část sezóny je hlavní úkol týmu stabilizovat kádr do příští sezóny a vychovat osobnosti v tomto týmu, který za čas přebere otěže odpovědnosti i ve starším dorostu. Tak jak to ve sportovním životě chodí.  

Sestava týmu:

v brance Nikol Čožíková, Kája Dužíková, Eva Strakatá, Martina Rechová, Marika Kocábová, Terka Bučková, Lucinka Krejčíková, Gabča Velebová, Kamila Hladíková, Pája Brzoňová, Alena Kolářová, Denisa Ondráčková, Zuzka Drtilová, Strnadová Tereza, Cupáková Kristýna, Fišerová Kateřina, Doležalová Klára. Trenér Marek Krejčík a vedoucí týmu Pavel Vavroušek.




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...