Jiří Obršlík |

Smutná zpráva

Zemřel Ladislav Kocáb...

Ve věku 77 let nás v sobotu opustil Ladislav Kocáb "Laďa", odešel na cestu, ze které již není návratu, ivančický rodák, NESTOR ivančické házené, kde působil jako hráč, trenér, rozhodčí a dlouhá léta zejména ve funkci tajemníka klubu...




Laďa se narodil v Ivančicích 03.02.1941. Po základní škole absolvoval strojní průmyslovou školu v Brně. Následně nastoupil do Zetoru, kde jako technický úředník strávil svůj celý profesní život.
Ve 23 letech se oženil, s manželkou Janou měl dvě děti (Jana, Ivo), čtyři vnoučata (Markéta, Petra, Ivo, Šimon) a pravnouče (Šarlota).
Každý Vančák si Ladě vybaví jednak jako funkcionáře házenkářského klubu, ale také na víkendových akcích po boku své manželky Jany, kde vypomáhal jako číšník na plesech, svatbách, oslavách či večírcích.
V házenkářském životě stihnul roli hráče, trenéra i rozhodčího. Působil více jak půl století na jihomoravském krajském svazu házené (Komise mládeže, Soutěžní a disciplinární komise), zasedal v krajském výboru ČSTV a nahlédl i do Prahy jako člen Soutěžní komise českého svazu házené a člen Rady českého svazu házené.
Byl neodmyslitelně spjat s ivančickou házenou po celý jeho život, díky házené procestoval celé Československo a Evropu, odnesl si mnoho zážitků a my s ním. Byl fanoušek všeho sportu a pasivně sledoval české i světové sportovní dění, které rád s kamarády rozebíral u karet nebo kostek...

To vše s elegancí a noblesou hodnou Laďovi v obleku a kravatě, čest jeho památce.



Od malička v obleku...


Laďa za mlada...


Trenér dorostu...



Báječná léta v Besedním domě...


S manželkou Janou...



Tak jak ho nejvíc pamatujeme (časomíra), kravata nesmí chybět ani na dresu...


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...