Jiří Obršlík | | Muži | Ženy | Dorostenky

Prýgl Cup 2018

Beach...

Poslední víkend v červnu jsme se opět sešli na Sokoláku, aby jsme si po náročné sezóně užili plážovou házenou nebo-li Sandball v rámci Prygl Kapu 2018. Letos kromě již tradičních našich týmů žen - Svinušky a mužů - Písečná bouře, se rozhodly i další hráči a hráčky, že vyzkouší jak jim půjde házená na písku.

Dorostenky jako "Velryby na souši" hrály úplně poprvé tento sport a rozhodně se nemají za co stydět. Přesto, že tzv. Ameriky (přihrávka na střelbu na branku do výskoku), které jsou typické pro Sandball, jim ještě příliš nešly, dokázaly porážet jeden tým za druhým. Nestačily pouze na první dva týmy, takže po skvělých výkonech jim patří konečné třetí místo. To zkušený tým Svinušek si šel letos jednoznačně za prvenstvím. Neprohrály ani jedno utkání a za celý turnaj ztratily jen 2 sety. Ve finále podruhé porazily tým žen z Otrokovic Hot Sparks a odváží si tak suverénně 1. místo.

V mužské kategorii je konkurence mnohem větší, přesto naše dva týmy dosáhly skvělých výsledků. V sobotu se hrály základní skupiny, kde oba týmy neměly takovou formu ani štěstí. Jak zkušenější Písečná bouře, tak nováček Rumovládci, skončili na 4. místě a v neděli je čekal "pouze" boj o Pohár prezidenta BHC KP. Druhý den však naši muži předváděli lepší výkony a po výhrách ve čtvrtfinále a semifinále je čekalo vzájemné finále. Bouře i Rumovládci pojali utkání jako exhibici, bavili se nejen hráči, ale i diváci a přesně o tom je plážová házená. Po nájezdech nakonec vyhrála Písečná bouře.

Víkend byl tak pro Ivančickou házenou velmi úspěšný. Plážová házená je nejen o výsledcích, ale hlavně o zábavě. Všichni jsme si turnaj moc užili, počasí nám také přálo a již ted se těšíme na další ročník.

















Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...