Jiří Obršlík | | Dorostenky

Důležité body vezeme ze Zlína

Starší dorostenky...


První těžký zápas s dosud neporaženým soupeřem. Zlín patří k republikové elitě jak do kvality, tak do množství mládeže a práci s ní. V loňské sezóně jsme s tímto soupeřem ani doma ani venku nevyhráli. Tedy souboj o čelo tabulky a zároveň zlomení loňského stavu.

Asi nejlépe zápas zhodnotí trenér dorostenek Pavel Vavroušek.

Určitě jsme nic nepodcenili. Jak tréninková příprava před zápasem, tak hráčky přístupem před utkáním. Musím konstatovat, že i hráčky si byly moc dobře vědomé o co jde. Soupeř nastoupil v hodně omlazené sestavě. To nám umožnilo trpělivě pracovat na výsledku. Celý zápas jsme měli výsledkově pod kontrolou, diktovali tempo hry a postupně navyšovali skóre.  Vycházeli jsme ze zajištěné obrany. Ta pracovala spolehlivě, dokázala vytvořit tlak na útočníky a často získávala míče, které končily v síti soupeře z rychlých protiútoků. Na plnou obranu jsme dobře kombinovali a dokázali vytvořit tlak na branku ze všech útočných postů.

Hodnocení jednotlivých hráček bych tentokrát začal u Kláry Kovářové. Podala 100% výkon. Byla největší hrozbou pro soupeře. V útoku proměnila všechny střelecké pokusy a ukazuje strmě vzrůstající formu. Na obraně pracovala bez chyb. Míši Bendové, druhé naší ostré spojce, se tolik nevedlo, protože rychlonohý soupeř ji, jako nevyšší hrozbu, eliminoval. Přesto Míša odehrála dobrý zápas. Ostatní naše spojky si s chutí zahrály a zastřílely. Všechna čtyři křídla si rovnoměrně rozdělila čas na hřišti a předvedla dobrý výkon. Pivotky zahrály spolehlivě a významně se podílely na kvalitě především útočné hry. Petra Šiplová odchytala dobrý zápas s vysokým procentem úspěšných zákroku. Navíc založila řadu rychlých akcí, které končily brankou.  Musím tedy konstatovat, že s výkonem hráček jsem spokojený a děkuji jim za předvedený kolektivní výkon, ve kterém se jen těžko hledají zásadní chyby.  

 

Sestava:

brankářka Petra Šiplová, Simona Fraňková 3, Bára Krejčíková 10/1, Barbora Olšová 2, Kateřina Haladová, Karolína Dužíková, Martina Rechová 1, Marika Kocábová 3, Barbora Vavroušková 6, Klára Kovářová 3, Lucie Krejčíková 3, Michaela Bendová 2. Trenér Vavroušek Pavel a Marek Krejčík. Vedoucí týmu Martin Hlavinka.











Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...