Jiří Obršlík | | Žačky - žákovská liga

Žákovská liga dívek 2013-2014

Kompletní ročník...

1. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček - skvělý výsledek


18.01.2014 Hrabůvka - nafukovací hala Paskov


K prvnímu kolu jsme zajížděli na Ostravsko do Paskova. Úkol byl jasný postoupit v klidu ze skvělého 2. místa a dobře si zahrát. Sladit hru vylepšit obranu i útok a zvyknout si na tuto náročnou soutěž. DHC Slávia Praha, jako lídr skupiny svou slabou chvilkou ( vzájemné utkání s námi ) nám pomohl na čelo tabulky po prvním kole. Takže jsme splnili nad plán. Trenéři musí konstatovat spokojenost i když hra některých jednotlivých hráček zatím není to, co očekávají, ale tým jako celek šlape dobře.  


Bára si poradila s obranou Velké Bystřice.


Mischel skóruje proti domácí Hrabůvce.


Mery se zapracovává skvěle (náš druhý rvavý) pivot v utkání proti Kutné Hoře.


Smírný výsledek ... dlouhodobé známé kamarádky...


Na Cheb jsme udeřili i tajnou zbraní: "BOK, BOK, RUCE, RUCE..." 


FOTKY



2. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček


08.02.2014 STRAKONICE – sportovní hala HBC STRAKONICE – pořadatel SOKOL PÍSEK


K druhému kolu jsme zajížděli do jihočeských Strakonic. V obavě, že se nám hráčky špatně vyspinkají před nejtěžším ranním zápasem kola, proti VELIČCE, jsme zajistili odjezd o den dříve a spaní na internátě na postelích. A to byla chyba! Čím více chceme, tím hůře „scházíme“ ( dopadneme..). Ranní výkon byl doslova hanebný. Děvčata po hřišti doslova lezla a o kombinaci, či úspěšnosti střelby nemůže být ani řeč. Oba trenéři přes snahu holky vyburcovat ke hře zvaná házená, naráželi na neochotu hráček, byť naslouchat, natož spolupracovat. Zcela zasloužená prohra s Veličkou.

 

Xeně se tentokrát vůbec nevedlo..., prostě někdy to nejde...


Mladší tým z KUTNÉ HORY bohudík nebyl překážkou, která se nedá překonat, ale nad svými výkony by se měly některé hráčky opravdu hluboce zamyslet.


Simona překonává obránkyni Kutné Hory


Je zcela zvláštní, že po dvou mizerných výkonech, přišel duel se SOKOLEM PÍSEK a děvčata začala hrát svoji házenou a najednou jsme velice těžkého soupeře v pohodě zdolali. Tak toto hlava nebere…..


Dálší gól se veze....Bára


LESANA ZUBŘÍ zdolala Veličku a tak trenéři vzhlíželi s obavami k výkonu svých svěřenkyň, jak k zápasu přistoupí. Výkon se sice přibližoval k našemu úvodnímu utkání tohoto kola, ale takové mizérie nedosáhl. Holky v úvodu kupodivu poslechly slova trenéra a začaly hrát rychle do předu, na což soupeř naštěstí nestačil.


Hanička má neomylnou pravačku...


Hodnocení týmu: Tým podal celkově slabý výkon. Absence tří hráček asi důvodem k odevzdanosti týmu a neochotě vyhrávat těžká utkání. Z šedivého výkonu lze vyzvednout jen bezchybně ! zakončující Haničku (15 gólů) a neuhlídatelnou Báru ( pivotmanku ) v utkání proti Písku. Jinak hodně šedivý výkon celého týmu, kde je zřetelné, že hodně vázlo založení a přechod do útoku. I z toho důvodu byla slabá střelecká potence celé soupisky. Po dlouhé době nedaly všechny hráčky na turnaji alespoň jednu branku! S takovým výkonem bychom příště mohli velice rychle opustit ŽL. Trenéři jistě na pondělním tréninku budou řešit přístup hráček k sobotnímu výkonu.

 

Výsledky:  

HK IVANČICE – SKH VELKÁ NAD VELIČKOU   13:18

HK IVANČICE – SPARTA KUTNÁ HORA    30:12

HK IVANČICE – SOKOL PÍSEK 25:16

HK IVANČICE – LESANA ZUBŘÍ 23:10


Branky:

Fraňková Simona 6, Krejčíková Bára 8, Haladová Kateřina 3, Hošková Nikola 2, Vavroušková Barbora 21, Kovářová Klára 8, Velebová Veronika 19, Patočková Hana 15, Krátká Simona 8, Veselá


FOTKY



3. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček


01.03.2014 Moravský Krumlov – sportovní hala – pořadatel HK IVANČICE


Na sobotní ráno se holky určitě těšily. První domácí turnaj ŽL ( žákovské ligy ), byl velkým lákadlem. Poměrně lehká skupina dávala našim barvám velkou šanci na dobré umístnění a skvělou pozici do dalšího kola. Ve třetím kole už nikdo nedává kůži zadarmo. Sem se probojovali jen týmy, které umí a chtějí vyhrávat.

Přesto boj o udržení v ŽL se očekával mezi Hrabůvkou a Hradcem, kde ve skvělém a vyrovnaném utkání byly „veselejší“ jihočešky. Výborné bylo utkání o čelo tabulky.  Vyrovnaný a fér vedený zápas se musel líbit všem v hale. Naše vítězství o šest branek jistě potěšilo nejen hráčky, trenéry, ale i naše příznivce, protože s tímto soupeřem se jistě budeme potkávat i nadále v ŽL.    


Bdělé a přísné oko otců nemohlo chybět...


Hodnocení týmu:

Holky předvedly dobrý výkon, který jim stačil - zajistil postup do dalšího kola z výborného prvního místa. Především v rozhodujícím zápase proti pražankám dobře fungovala obrana, rychlý přechod do útoku a na plnou obranu jistě nutno pochválit Xenu a Mishel. V další části ŽL nás čekají už jen dvě skupiny a daleko náročnější soupeři i celkový jednodenní program utkání.


Michal, Jitka (trenér Michal kontroluje správnost výsledků) a Lubik to neměli vůbec jednoduché...

 

HK IVANČICE – HÁZENÁ JINDŘICHŮV HRADEC 20 : 9

HK IVANČICE – SOKOL HRABŮVKA 24 : 8

HK IVANČICE – SOKOL KOBYLISY II 25 : 19



Branky:

Fraňková Simona 2, Krejčíková Bára 7, Olšová Barbora 8, Haladová Kateřina 1, Hošková Nikola 3, Svobodová Natálie 9, Vavroušková Barbora 12, Kovářová Klára 6, Velebová Veronika 11, Patočková Hana 10, Krátká Simona 4.


FOTKY



4. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček


22.03.2014 Žirovnice – sportovní hala – pořadatel DHK SLAVOJ ŽIROVNICE


Jedeme dál!


V pravidelném třítýdenním rytmu jsme vyrazili tentokrát na Vysočinu. Zde nás čekalo již 4. kolo a nebyla to žádná procházka. Na úvod jsme předvedli špatný výkon proti perfektně nachystaným domácím. Lidr skupiny HC Zlín 1999 přijel bez Adély Baumbachové ( hráčky, která výkonnostně je o kategorii výš), což jsme si nemohli nechat ujít, sehrát vyrovnaný zápas s favoritem celé ŽL. Prohra o gól vůbec nemrzela, naopak nás srovnala do potřebných „linek“. Na J. Hradec jsme si věřili a zvládli jsme tohoto houževnatého soupeře. Pak přišel zápas proti Slávii. Na ten se holky vždy moc těší už od miníků. Tentokrát nám vyšlo vše, na co jsme sáhli a výsledek byl asi velkým překvapením nejen pro nás. Předvedli jsme skvělý výkon! Poslední zápas byl duelem zbylých  dvoutisícovkových týmů v celé letošní soutěži ŽL. Velice dobré utkání jsme v úplném závěru otočili ve svůj prospěch. Největší drama dne jsme prožili s naší střední spojkou Simonu Fraňkovou, pro kterou hned po turnaji přijela rychlá zdravotnická služba. S dvouhodinovým zpožděním jistě ráda padla unavená doma do peřin.


Bloky proti Zlínu 1999.


Natálka skóruje proti J. Hradci.


Simona je zatím fit a proniká slavistickou obranou.


Míša se blýskla proti Zlínu 2000


Vděčný fanklub také slavil postup, za 3 týdny jedeme dál....


HK IVANČICE – DHK SLAVOJ ŽIROVNICE    7:9

HK IVANČICE – HC ZLÍN 1999      13:14

HK IVANČICE – HÁZENÁ JINDŘICHŮV HRADEC 20 : 8

HK IVANČICE – DHC SLÁVIA PRAHA 21 : 13

HK IVANČICE – HC ZLÍN 2000 14 : 13


Branky:

Fraňková Simona 3, Krejčíková Bára 18, Olšová Barbora 3, Patočková Hanka 3, Svobodová Natálie 17, Vavroušková Barbora 14, Bendová Michaela 2, Velebová Veronika 13, Krátká Simona 2.



FOTKY



Zrcadlo


07.03.2014 Rubrika: Sport

Do dalších kol žákovské ligy postupují holky i kluci!


První březnový den proběhlo 3. kolo mistrovství ČR v Žákovské lize starších žaček a žáků. Holky pořádaly turnaj v Moravském Krumlově, kde se uskutečnila první velká házenkářská akce (turnaj) a je hodnocena na jedničku s hvězdičkou. Podmínky v Krumlově jsou velice dobré, a to včetně výborného zázemí (možné stravy i ubytování). V moravskokrumlovské hale se domácí tým nechoval moc hostitelsky a soupeřům vzal všechny body a postupuje do další části soutěže z prvního místa.

Kluci zajížděli na horkou půdu do Karviné. I tam si naše barvy vedly nad míru dobře. Do dalšího kola postupují z pěkné druhé pozice. Rádi uvádíme, že HK IVANČICE jsou spolu s HC Zlín jedinými dvěma kluby v republice, které i pro další kolo mají svoje zástupce jak v dívčí, tak i v chlapecké kategorii této soutěže. Sázka ivančického házenkářského klubu na mládežnické kategorie se ukazuje jako dobrý základ jednak pro výkonnostní růst jednotlivce i kolektivu, jednak pro práci s širokou základnou mládeže, jako zdravý společenský základ komunity. Držíme palce holkám i klukům v další cestě sedmikolovým mistrovstvím ČR.



5. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček


13.04.2014 Zlín – sportovní hala – pořadatel HC ZLÍN

Skvělá forma = skvělý výsledek


Tentokrát nás čekala silná skupina, ve Zlíně. Čtyři postupující byla výzva, ale určitě ne žádná procházka. 3. místo byl strop co jsme chtěli a mohli dosáhnout.

Na úvod jsme zvládli Hradec. Pak přišly sebevědomé a ve výborné formě hrající Kobylisy, které vyrukovali s tvrdší obranou, fauly rozhodčí trestali a tak jsme v první půli hráli často přesilovky. Ty jsme zužitkovali a vybudovali si dostatečný náskok v tomto herně vyrovnaném utkání. Vítězství jsme si uniknout nenechali. Povinné čtyři body byly doma a vše ostatní bylo nad plán. Po skalpu plzeňského DHCčka toužíme od dob co hrajeme proti tomuto skvělému týmu. Nejpříhodnější doba nastala. Nadšeně bojující holky zvítězily a fantastické 2. místo ve skupině nás vyhouplo do relativně lehčí skupiny v boji o finále, které se uskuteční 31.5.-1.6.2014 právě v Plzni. V posledním zápase jsme spálili zbytky sil a lavička dostala, proti elitní zlínské formaci, dostatečný prostor ukázat co umí. Přesto tým odvedl maximum a zasloužil si určitě potlesk věrných fanoušků, kteří cestovali s námi do Zlína.


HK IVANČICE – DHC PLZEŇ 21:17

HK IVANČICE – HC ZLÍN 1999 14:28

HK IVANČICE – HÁZENÁ J. HRADEC 31:11

HK IVANČICE – SOKOL KOBYLISY II 26 : 16




Branky: 

Fraňková Simona 6, Krejčíková Bára 9, Olšová Barbora 9, Haladová Katka 5, Hošková Nikola 5, Svobodová Natálie 16, Vavroušková Barbora 12, Bendová Michaela 5, Velebová Veronika 20.


Konečné pořadí:

1. HC Zlín 1999

2. HK Ivančice

3. DHC Plzeň

4. Sokol Kobylisy II

5. Jindřichův Hradec



FOTKY



6. KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY starších žaček


POSTUP DO FINÁLE!

3.5.2014 DHC SLÁVIA Praha – sportovní hala


Důležitost tohoto turnaje potvrzuje nejen pořadatelství Slávie (turnaj skončil značným prodělkem), ale i přítomností reprezentačního trenéra dorostenek pana Jana Salače a specialisty realizačního týmu Richarda Řezáče. V sázce bylo mnoho. Boj o kovy nejcennější.

 

Karol si vede ve starších žačkách dobře. Při gólovém zakončení proti Slávii.


V prvním duelu jsme Sokol Kobylisy II se štěstím udolali a připravovali se na další náročný duel s Pískem. Těsně před námi Slávie taktéž ve velice zajímavém a pěkném utkání zdolala stejného soupeře a poslala souseda z Kobylis k sestupu. Tím celá dramatická zápletka i napínavé zápasy s plným nasazením skončily. Po třech skvělých zápasech  se turnaj už jen dohrával a postupové týmy už šetřily síly a zapojily hojně i svoje lavičky. Po příjezdu do Ivančic absolvovala naše kapitánka návštěvu na chirurgii s podezřením na zlomeninu ze zápasu s „Kobylkami“. Bolestivá naraženina, se za nějaký ten den bez problémů doléčí.


Xena v klíčovém zápase s "Kobylkama".


Ivančické starší žačky postupují do finále Mistrovství České republiky, které se uskuteční 31.5. – 1..6.2014 v Plzni na DHCčku. Tam naše děvčata čeká vedle spolupostupujícího Písku a Slávie, trojice prvních ze skupiny Zlín, Plzeň, Háje a Velička.

Holky odvedly bojovný a odpovědný výkon a zcela po zásluze si postup vybojovaly. Na posledním stupínku jim držíme palce.


Hanička má skvělou střelu. Potvrdila to i v tomto kole.


HK IVANČICE – SOKOL KOBYLISY II 15 : 13

HK IVANČICE – SOKOL PÍSEK 17 : 23

HK IVANČICE – DHC SLÁVIA PRAHA 17 : 16


Branky: 

Fraňková Simona 12, Krejčíková Bára 11, Olšová Barbora 2, Dužíková Karolína 1, Patočková Hanka 4, Svobodová Natálie 7, Vavroušková Barbora 5, Bendová Michaela 1, Velebová Veronika 5.

 

Věrní fanoušci cestují vždy s týmem.

Tatínci i některé maminky si nic nenechají ujít.

 

Konečné pořadí:

1. Sokol Písek

2. HK Ivančice

3. DHC Slávia Praha

4. Sokol Kobylisy II

 

Společné foto s kamarádkama ze Slávie (aktérky posledního zápasu 6. kola, oba týmy postupují).

 

FOTKY



HODNOCENÍ ŠESTI KOL ŽÁKOVSKÉ LIGY STARŠÍCH ŽAČEK


Jsme před posledním krokem, posledním a závěrečným turnajem házenkářské žákovské ligy starších žaček soutěžního ročníku 2013-2014. Ivančická děvčata se letos zúčastnila hlavní soutěže poprvé a probojovala se až do finále, což klub bere jako úspěch. Byla to velmi náročná a dlouhá soutěž, kdy aktuální forma či zranění hráček rozhodovaly o setrvání nebo vypadnutí jakéhokoliv týmu. Stojíme před finálovým turnajem, který proběhne 31.5.-1.6.2014 v Plzni a bude skvělým zakončením celé žákovské sezóny. Aktérky, fanoušci i odborná veřejnost se jistě těší nejen na skvělé výkony, ale i osvědčenou a na perfektní organizaci celého turnaje v podání zkušených plzeňáků.


Ale zpět k našemu týmu holek. Trošku si zabilancujme. Žačky prošly jsme 6 kol, v nichž 18x zvítězily, jednou zremizovaly a pětkrát odešly poraženy. Nastřílely 476 branek a naše brankářky smutně vytahovaly 317x míč ze své sítě. Holky odehrály letos v této soutěži dosud 13 hodin a 48 minut. Všechny hráčky, které zasáhly do soutěže (kromě brankářek), dávaly branky. Nejvíc Veronika Velebová, Bára Vavroušková a Xena – Bára Krejčíková. Tyto tři hráčky v úhrnu daly 224 branek. Ze střeleckých aktivit plyne, že na zápas v ŽL vstřelíme 19.83 branky a inkasujeme 13.21 branky.  Mezi finalisty jsme úplně nejméně trestaným týmem. To svědčí o dobré práci obrany a vzájemné spolupráci hráček na vlastním brankovišti. V průměru v zápase jsme hráli 80 vteřin v oslabení.  



A teď nás čeká finále. Týmy DHC PLZEŇ, HC ZLÍN, HC HÁJE PRAHA, DHC SLÁVIA PRAHA a SOKOL PÍSEK. Rozhodně to nebude lehké. Uspět chce každý. I naše holky umí a také chtějí vítězit. Bude to o to těžší, že proti našim 2000 + Hanička(1999) budou stát především holky ročníku 1999. Ale stejně tomu bylo před dvěma lety v Plzni ve finále desetiboje. Holky se tehdy nezalekly svých o rok starších kamarádek a přivezly úžasné bronzové medaile. Holkám drahé kovy jistě sluší a na hřišti jistě o ně zabojují. Držíme pěsti a těšíme se do Plzně na skvělý házenkářský svátek.



FINÁLE!  

NA JIŽNÍ MORAVU JSME DOVEZLI HISTORICKÝ ÚSPĚCH.

4. MÍSTO NA MČR V ŽÁKOVSKÉ LIZE STARŠÍCH ŽAČEK!

31.05.-01.06.2014 DHC PLZEŇ – sportovní hala


 

Jako jediný tým dvoutisícovek ve finále nás čekala velká zkouška. Uspějeme proti o rok starším kamarádkám?

Motivace byla ohromná! Nikdo si nechce nechat ujít slávu a obdiv. Do finále se probojovalo šest skvělých týmů. Již samotný postup sem, byl úspěchem!


HK Ivančice  -  DHC  Plzeň   16 : 15 / 5 : 9 /

Branky :  

Krejčíková Bára 8/2,  Svobodová  4/1,  Fraňková  3,  Vavroušková  1

Rozhodně největší překvapení turnaje. Naše hráčky se nezalekly největšího favorita mistrovství a v závěru otočily utkání k naší radosti. Měli jsme první dva body!


HK Ivančice  -  Sokol  Písek   21 : 13 / 9 :6 /

Branky :  

Svobodová 5,  Vavroušková 5,  Olšová 4,  Krejčíková Bára 3,  Fraňková 2,  Velebová 2.

Soupeře oslabeného o Sáru (kanonýr soutěže), jsme zvládli  s dostatečným bezpečím. Povinnosti bylo učiněno za dost!


HC Zlín  -  HK Ivančice   23 : 14 / 10 : 5 /

Branky: 

Vavroušková 4, Velebová 2, Krejčíková Bára 2/2,  Olšová 2,  Fraňková 1,  Haladová 1,  Patočková 1, Bendová 1. 

S pozdějším vítězem jsme sice hráli vyrovnanou partii herně, ne však výsledkově. Nastupující šampión byl prostě lepší!


HK Ivančice  -  HC Háje Praha   12 : 16 / 8 : 7 /

Branky :  

Krejčíková Bára  6/4,  Svobodová 2/2,  Fraňková 1,  Olšová 1,  Vavroušková 1,  Velebová 1.

Škoda, že jsme byli dvakrát po sobě vyloučeni na začátku 2. půle. Nadějně vyrovnaný zápas jsme bohužel prohráli a tím přišli o jeden velký sen. Medaili z MČR V Plzni!


DHC Slavie Praha  -  HK Ivančice    13 : 18 /  4 : 9 /

Branky :  

Svobodová 4/2,  Olšová 3,  Vavroušková 2,  Krejčíková Bára 2/1,  Patočková 2,  Velebová 2,  Fraňková 1.

Boj o čtvrté místo nás moc nemotivoval, ale možnost porazit sešívané holky, to si nenecháme ujít! A teď to vyšlo. Jsme čtvrtý tým v ČR!


Celý turnaj byl ohromě náročný a žádný zápas nikdo nevypustil. Šlo nejen o výsledek, ale i o prestiž. Mistrovství republiky je velkým, no spíš největším vrcholem pro holky v tomto ročníku. Výsledek je skvělý a ještě lepší je fakt, že v příští sezóně nastoupí do této soutěže tým, kromě Haničky, v nezměněné podobě, což je úplně nejskvělejší. Jediné co musí trenéři ustát je celistvost a kompaktnost týmu, prostě aby holky vydržely!


Blahopřejeme ke skvělému 4. místu na MČR a do dalších sezón,

přejeme skvělou formu!  


 




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...