Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - turnaje

Vangl Cup 2019

Mladší žačky...

První únorový víkend se v ivančické hale konal třídenní turnaj mladších žaček pod názvem Vangl Cup – Želva 2019. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev z České republiky, kdy se systémem každý s každým během víkendu odehrálo celkem 28 utkání. Díky lepšímu skóre si zlaté medaile odvezla děvčata ze Slavie Praha, na krásném 2. místě pak skončilo družstvo domácích děvčat, která hrála jako Ivančice „A“. Bronzové medaile si odvezlo družstvo Plzně „B“. Nejlepší střelkyní turnaje se stala Laura Vopatová z družstva Plzně „B“, která na turnaji vstřelila 38 branek. Nejužitečnější hráčkou byla trenéry zvolena Michaela Krapková ze Zory Olomouc a cena pro nejlepší brankářku zůstala zásluhou Nikoly Fadrné v Ivančicích.

  Naše děvčata postupně nastoupila k sedmi utkáním, ve kterých jim soupeři byla družstva Slavie Praha, Karviné, Zory Olomouc, Velkého Meziříčí, Plzně „A“, Plzně „B“ a Ivančic „B“, kde se představila děvčata z minižaček ročníku 2008 doplněná o mladší žáky.

  Děvčata v jediném pátečním utkání nastoupila proti družstvu z Velkého Meziříčí, které porazila 19:7. Během soboty sehrály ivančické holky další čtyři utkání, ve kterýchsi postupně poradily s Plzní „A“, Ivančicemi „B“, Plzní „B“ a Olomoucí. Všechna utkání včetně pátečního lze hodnotit jako velmi povedená. Děvčata zdobil dobře zvládnutý rychlý přechod, přesná střelba, minimum technických chyb a výborně fungující obrana, kterou svými výkony podpořily obě naše brankářky. Po sobotě tak bylo všem jasné, že boj o první místo na turnaji se odehraje v neděli a soupeřem nám v tomto boji bude Slavie Praha, která turnajemproplouvala se stejně dobrými výsledky jako naše děvčata. Plné hlediště hnalo domácí děvčata ve výborné atmosféře k pěknému a vyrovnanému utkání, které nakonec i remízou skončilo. Domácí děvčata v zápase většinou dotahovala soupeřky, avšak díky bezchybné střelbě našich křídel jsme se stále držely na dostřel. Na druhé straně pak ukazovaly přesnou střelbu slávistické spojky. Po utkání bylo jasné, že jen výhra o 14 a více branek nad Karvinou v posledním utkání by ještě na 1. místo posunula ivančické děvčata. Bohužel se to nepodařilo a výhra „pouze“ 16:5 nad Karvinou rozhodla o vítězi turnaje.

  Děvčata na turnaji v domácím prostředí nezklamala a stříbrné medaile si svými výkony rozhodně zasloužila.

 

Výsledky:

HK Ivančice „A“ – Velké Meziříčí     19:7

HK Ivančice „A“ – DHC Plzeň „A“   16:4

HK Ivančice „A“ – HK Ivančice „B“ 22:4

HK Ivančice „A“ – DHC Plzeň „B“   14:4

HK Ivančice „A“ – Zora Olomouc     16:4

HK Ivančice „A“ – Slavia Praha         12:12

HK Ivančice „A“ – Sokol Karviná     16:5

 

Sestava a branky:

Zelinková Nela, Fadrná Nikola – Svobodová Viktorie 15, Halúzková Kristýna, DotramyMya 1, Weberová Nela 17, Svobodová Martina 11, Brustmannová Adéla 28, Kamencová Ema 17, Doležalová Kristýna, Dohnalová Ester 7, Klímová Aneta 10, Hacarová Adriana 9

 

Konečné pořadí turnaje:

1.      DHC Slavia Praha

2.      HK Ivančice „A“

3.      DHC Plzeň „B“

4.      DHC Plzeň „A“

5.      TJ Sokol Karviná

6.      TJ Sokol Velké Meziříčí

7.      HK Ivančice „B“

8.      DHK Zora Olomouc













Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...