Jiří Obršlík |

STRABAG RAIL Extraliga 2018/2019

Očima bývalých hráčů HK Ivančice...

Do konce základní části STRABAG RAIL Extraligy mužů zbývá poslední kolo, které ještě může zahýbat pořadím v tabulce a dokonce rozhodnout, kdo si zahraje vysněné PLAY-OFF. Využil jsem situace a položil několik otázek našim odchovancům, jenž se v Extralize pohybují...


Děkuji za jejich vstříctnost a poskytnuté odpovědi, za všechny jim popřeji hodně štěstí v PLAY-OFF...



JAKUB ŠTĚRBA (TJ Sokol Nové Veselí)

Jak z tvého pohledu hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Určitě pozitivně, celou sezónu jsme podávali dobré výkony, pár utkání se nám nepodařilo, ale to si vybere každý tým. Myslím, že letos už jsme si všichni zvykli na extraligu a víme, jaké výkony od sebe můžeme očekávat. Extraliga je rok od roku vyrovnanější a to tomu není jinak ani letos, pro diváka jedině dobře a házená v Česku jde nahoru.

Čtvrté místo po základní části soutěže, čekal by si to před sezónou?

Nejspíš ne, první cíl byl udržet se znovu v extralize a poté se dostat do play-off. Prvně bylo jedno, z jaké pozice by se šlo do play-off, ale postupem času, kdy se dařilo, jsme určitě chtěli začínat vyřazovací část doma a to se podařilo. Ale kdybychom skončili na 6-8. místě, hlavu bychom si z toho nedělali, protože cílem bylo postoupit do play-off.

Jako tým jste pracovali dobře, ukázali jste svoji sílu a kolektivní pojetí hry, jak vidíš další boje, cíle nejvyšší?

Pro nás je vyřazovací část velká neznámá. Teď se budeme soustředit na čtvrtfinále, kde chceme rozhodně uspět. Každý chce vyhrát ligu, není tomu jinak i u nás, ale byly bychom spokojení i s umístěním na bedně.

Tvých výkonů si všimli i reprezentační trenéři a nastoupil jsi ke čtyřem utkáním za reprezentaci, jak sis tuto příležitost užil, zejména utkání v Německu?

Byla to velká zkušenost, snažil jsem si toho odnést co nejvíce. Myslím, že mi to ukázalo dost i moje nedostatky a na čem zapracovat. Zahrát si proti takovým hráčům byl velký zážitek, nastoupit proti Uwemu nebo Muschemu byl splněný sen.

Jaký to byl pocit vstřelit branku za reprezentaci, k čemu by si to přirovnal?

Byl jsem rád, že jsem mohl hlavně hrát a získávat zkušenosti, že mi tam i něco padlo, to už byl takový bonus.

Otázka na závěr, tvůj typ na mistra ČR 2018/2019?

Asi bych si na to nevsadil, ale nejlíp poskládaný tým má Karviná s Plzní, takže asi jeden z nich.






MATĚJ KLÍMA (HC Dukla Praha)

Jak z tvého pohledu hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Určitě to mohlo být lepší. Ze začátku se nám příliš nedařilo a po podzimní části to vypadalo hrozivě. Naštěstí jsme se na jaře zvedli a doufám, že se budeme zlepšovat i nadále směrem k play-off.

Máte jisté play-off, ale v posledním kole jde ještě o umístění v tabulce a následné vytvoření čtvrtfinálových dvojic, koho by sis přál, naopak nepřál na rozjezd ve čtvrtfinále?

Chceme poslední utkání vyhrát a zajistit si co nejlepší pozici do play-off, což nás pošle na Nové Veselí. Není to však tak, že bych si někoho vyloženě přál či se někoho bál.

Po nejistém podzimu nabíráte sílu a budete jistě pro každého těžkým soupeřem, tvá palebná síla je v týmu potřebná, cítíš formu?

Nemůžu říct, že bychom se zlepšovali utkání od utkání, ale oproti podzimu je to určitě posun správným směrem. Osobně se cítím dobře a na play-off se velmi těším.

Na podzim jsi stihnul i nakouknout do reprezentační kuchyně, jaký to na tobě zanechalo dojem?

Pro mě jsou to velmi cenné zkušenosti a nesmírně si toho vážím. V reprezentaci jsou výborní hráči a trenéři, takže se od nich člověk může hodně naučit, což je pro mladého hráče super.

Otázka na závěr, tvůj typ na mistra ČR 2018/2019?

Rád bych řekl, že Dukla. Největším favoritem je pro mě ale dvojice Karviná/Plzeň.






MICHAL WEBER (HC ROBE Zubří)

Jak z tvého pohledu hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Tahle sezóna je pro nás zatím spíše poznávací. Pro spoustu z nás je to první sezóna v mužské extralize, takže zároveň i první zkušenosti. Velice těžko se to hodnotí, protože dokážeme uhrát body se silnějšími soupeři, ale bohužel je i ztratit s těmi slabšími. Náš hlavní cíl pro tuto sezonu je postoupit do play-off, což se ukáže bohužel až v posledním utkání základní části.

Měl si zdravotní problémy, jak si na tom nyní?

Celou jarní část se potýkám s problémy s levým ramenem, tudíž jsem do žádného jarního utkání nezasáhl. Teď po dostatečném odpočinku a rehabilitacích jsem začal opět naplno trénovat a doufám, že do příštích utkání už zasáhnu.

Zasáhneš v případě postupu do play-off do dalších bojů?

První úkol je se do play-off dostat. K tomu potřebujeme vyhrát v Hranicích a navíc musíme doufat ve ztrátu bodů Lovosic, které budou v posledním kole hostit Karvinou. O tom jestli zasáhnu do případného play-off rozhodne trenér. Na postu pravého křídla jsme nyní 3 hráči a je jen na trenérovi koho určí.

Otázka na závěr, tvůj typ na mistra ČR 2018/2019?

Můj tip na vítěze letošního ročníku STRABAG RAIL extraligy je Karviná. Má velmi zkušený manšaft doplněný skvělými mladými hráči.






JIŘÍ DOKOUPIL (HC ROBE Zubří)

Jak z tvého pohledu hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Dosavadní průběh sezony hodnotím zatím celkem negativně, balancujeme na hranici play-off a před posledním utkáním nemáme vývoj víceméně ve svých rukou, což nikdy není příjemné.

Na programu je poslední kolo základní části soutěže, máte stejně bodů jako Lovosice, jde o play-off, když budeme předpokládat vítězství Karviné v Lovosicích, je to na vás, panuje u tebe nervozita?

Pokud bychom vzali v potaz, že Karviná porazí Lovosice, tak nás vítězství vyhoupne do play-off. Nervozita ovšem nepanuje, je potřeba ukázat silný charakter jako celý tým a i přes krušnou sezonu se dostat do play-off.

Když se vám nepodaří dostat mezi nejlepších osm, bude to pro tebe zklamání?

Zklamání by to pro mě určitě bylo, každý hráč dle mého chce na konci sezony bojovat ve vyřazovací části a zkušenost z minulého roku v boji o medaile byla výborná, tudíž bych si to rád zopakoval.

Teď něco pozitivního, hodně lidí tě sledovalo v televizním utkání reprezentace proti Argentině, kde ti dali trenéři hodně prostoru, dá se pár slovy popsat, co jsi prožíval?

Bylo to něco neskutečného, popravdě jsem ani moc nepředpokládal, že bych se dostal na hřiště, ale když na poradě řekl trenér moje jméno, tak jsem z toho napřed byl tak trochu mimo, ale naštěstí se mi i v samotném utkání relativně dařilo, takže ta prvotní nervozita opadla a celý zápas jsem si náramně užil.

Nemáš pro nás něco ze zákulisí? Nějakou vtipnou historku?

Jedna taková vtipná situace proběhla na svačině před tréninkem, kdy jsem s Kubou Štěrbou a Davidem Polozem seděli naproti sobě a kousek od nás seděl Pavel Horák s Martinem Galiou a Martin říká: „Hory počkej, zavolám manželce, že zrovna svačím s dětma, že se jí ozvu potom.“ Takže to určitě byla hodně úsměvná situace.

Otázka na závěr, tvůj typ na mistra ČR 2018/2019?

Můj osobní typ na titul mistra ČR je Karviná. Mají neuvěřitelný mančaft plný osobností v kombinaci s mladým talentem. Uvidíme, jak se jim povede v play-off.




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...