Jiří Obršlík | | Dorostenky

HK Ivančice : DHK Baník Most 23:31 (10:15)

Starší dorostenky...


Utkání týmů na prvním a druhém místě tabulky 1. ligy starších dorostenek.Prestižní záležitost. Uhájí domácí Ivančice jihomoravskou neporazitelnou baštu, nebo si tým Mostu zachová letošní neporazitelnost? Zvuk tohoto utkání přilákal početnější návštěvu do ochozů ivančické haly.

Utkání bylo zajímavé a muselo se líbit. Mostecký tým nabytý reprezentantkami v čele s reprezentačním trenérem juniorek předváděl rychlou líbivou hru dopředu, kde vynikla především křídla. Ta vstřelila v utkání většinu (19 z 31) branek a vlastně rozhodla utkání. Na druhé straně, domácí tým složený z odchovankyň těžil z letité souhry.  Obraz hry byl vyrovnaný,domácí tým byl na plnou obranu aktivnější. Ve 22 minutě jsme vedli 9:8. Pak jsme střelecky propadli a soupeř z kontrů odskočil o 5 branek.

Začátek druhé půle bohužel pokračoval v duchu konce prvního dějství. Zvonily mostecké tyčky a soupeř z trháků zvýšil na rozdíl hrozivých deseti branek. Po první desetiminutovce druhé půle brali domácí time-out. Obraz hry se následně obrátil. Domácí zvýšili pohyb a důraz na obraně a v útoku jsme šli po secvičených kombinacích do šancí, které jsme začali proměňovat. Ve dvacáté minutě byl stav 20:24. Navíc naším holkám nezbývalo sil. V závěru jsme opět inkasovali, a to především z rychlých útoků. Diváci na konci utkání odměnili oba celky potleskem za skvělou a napínavou podívanou.


Zápas dorostenek hodnotí trenér týmu:

Chtěl bych svěřenkyně pochválit za odvedený výkon. Bohužel náš kádr není tak početný, pracujeme jen s odchovankyněmi. Rozdíl byl patrný jak na postu brankářek, tak především v křídelních prostorech. Ve středu hřiště naše reprezentační spojky a pivoti svedli rovnocennou hru. Dost mě děsily obranné zákroky především na naši nejlepší hráčku Xenu.

 Chválím jistě celou obranu jak v postavení 0-6, tak 1-5. Bohužel jsme propadli v návratech do obrany a eliminaci rychlých útoků soupeře. V útoku maximum odvedly juniorské reprezentantky Bára Krejčíková, Veronika Studená i Barbora Olšová. Na brankovišti skvěle zahrála a také byla několikrát téměř svlečena z dresu naše reprezentační pivotmanka Barbora Vavroušková. Nejvíc si cením týmový duch. Zvednutí se v druhé půli a úžasnou bojovnost až do samého závěru. Drobné šrámy snad do dalšího víkendu vyléčíme.Nyní už lze říci, že vidímena konec pro nás velmi úspěšné sezóny.    

Sestava: brankářka Petra Šiplová, Bára Krejčíková 8/3, Barbora Olšová 1, Kateřina Haladová, Karolína Dužíková 3, Veronika Studená 5, Martina Rechová, Marika Kocábová, Tereza Bučková, Barbora Vavroušková 1, Lucie Krejčíková3/1, Veronika Velebová2. Trenér Vavroušek Pavel a Marek Krejčík.











Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...