Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - turnaje

Úspěšný turnaj starších žaček v Žirovnici

Starší žákyně

V pátek 13. 9. 2019 vyrazilo družstvo ivančických starších žákyní na tradiční třídenní turnaj do Žirovnice. Jak je již na tomto turnaji zvykem, čekala nás porce osmi velmi kvalitních utkání se soupeři z Hájů Praha, Třeboně, Tachova, Písku, Havlíčkova Brodu, Mostu, Plzně a domácí Žirovnice.

Do turnaje jsme vstoupily pátečním utkáním proti domácím žirovnickým děvčatům. Než se naše holky rozkoukaly, brzy prohrávaly a do konce utkání jsme vítězství na naši stranu nepřeklopily. Konečný výsledek byl 6:13. V sobotu dopoledne náš čekalo utkání proti družstvu Třeboně. Ani tady naše děvčata nepředváděla házenou, na kterou jsme u nich zvyklí, a po zásluze prohrála 5:9. Po ráznější domluvě v šatně se děvčata konečně probrala a proti Plzni nastoupilo úplně jiné družstvo. Holky předváděly spolupráci nejen v obraně, ale i útoku a hned se to projevilo i na výsledku utkání, které jsme vyhrály 10:5. Holky pokračovaly ve zlepšených výkonech a Havlíčkův Brod porazily 11:10, následně si poradily i s Tachovem 10:9. K poslednímu sobotnímu utkání jsme nastupovaly až v půl osmé večer, ale i tak se děvčata rvala a bojovala o každý míč. Tentokrát se bohužel štěstí naklonilo k děvčatům z pražských Hájů a my jsme odešly poraženy 10:11. Navíc se nám smolně zranila Nela Weberová, která si zlomila malíček na ruce, a místo na nedělní zápas proti Písku se vydala do jindřichohradecké nemocnice pro sádru. Děvčata se ale její nepřítomností nedala rozhodit a utkání proti Písku dovedla do vítězného konce 6:3. Před posledním utkání jsme věděly, že pokud tvrdě hrající družstvo černých andělů z Mostu porazíme, z turnaje si odvezeme bronzové medaile. Zápas byl opravdu hodně náročný a v některých momentech pro holky hodně bolavý, ale se vším jsme se popraly, Most porazily 8:5 a s napětím jsme čekaly, jestli naše propočty konečných výsledků byly správné. A byly! Děvčata si tak z prvního letošního turnaje po zásluze odvezla bronzové medaile.

Holky si zaslouží pochvalu za výkony, které na hřišti předváděly od druhého sobotního utkání. Samy sobě dokázaly, že když budou bojovat a spolupracovat, můžou porazit kohokoliv. Snad na své výkony naváží již v neděli 22. 9., kdy se poprvé letos představí na domácí palubovce proti Velké nad Veličkou.

 

Sestava a branky: Zelinková Nela, Fadrná Nikola – Hacarová Adriana 7, Měrková Emma, Kusslová Nikola 12, Weberová Nela 13, Svobodová Martina, Vavroušková Dorota 20, Klímová Aneta 5, Dohnalová Ester, Šteflová Zuzana 8, Cvrkalová Zuzana 3


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...