Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - turnaje

Mladší žačky na turnaji v Praze

Mladší žačky

Mladší žákyně se v pátek 6. 12. vydaly na tradiční třídenní turnaj do pražských Hájů. Čekalo je tady první letošní měření se soupeři z celé České republiky. Postupně jsme na turnaji odehrály osm utkání s týmy: HC Háje zelení, HC Háje bílí, Sokol Písek, DHC Plzeň, Slavia Praha, HC Zlín, Zora Olomouc a Jiskra Otrokovice.

Po pátečním tragickém vstupu do turnaje utkáním s družstvem Zlína jsme doufaly v sobotní zlepšení. To přišlo jen v prvním utkání, které jsme vyhrály nad týmem HC Háje zelení. I tak jsme předvedly dost nepřesností, ale stále jsme věřily, že dál již navážeme na výkony, které jsme předváděly na podzim v naší krajské soutěži. Bohužel se tak nestalo. Utkání s DHC Slavia Praha, Sokolem Písek, DHC Plzeň i Zorou Olomouc nebyla z naší strany vůbec povedená. Vytvořily jsme příliš technických chyb, zahodily mnoho zbytečných míčů, a tak utkání skončila v náš neprospěch. Po sobotě tak bylo jasné, že v neděli ráno budeme bojovat s družstvem Otrokovic o 7. místo na turnaji. Naše děvčata se včas probudila, začala si pomáhat v obraně, spolupracovat v útoku a přineslo to očekávaný výsledek, naši druhou výhru na turnaji. V posledním utkání jsme nastoupily proti domácímu družstvu bílých.  Ač jsme jako většinu turnaje nastupovaly opět proti urostlejším děvčatům, naše holky zjistily, že i s nimi můžou uhrát pěkný výsledek, a ve druhém poločase se na soupeře dotahovaly. V utkání jsme nakonec o branku prohrály, ale rozhodně to bylo naše nejpovedenější utkání na turnaji.

 Celkově lze turnaj zhodnotit jako cenné porovnání se silnou konkurencí v České republice v kategorii mladších žaček a nasbírání spousty zkušeností. I když nás soupeřky fyzicky většinou převyšovaly, i naše drobná děvčata snad pochopila a dokázala si, že i s nimi můžou hrát. Budeme muset zapracovat na spoustě věcí, abychom se posunuly výkonnostně zase o kus dál a příště vybojovaly snad i lepší umístění. V příštím roce se hned třetí lednový víkend vydáme na třídenní turnaj do Písku.

 

HK Ivančice – HC Háje bílí           10:11

HK Ivančice – Jiskra Otrokovice    10:4

HK Ivančice – Zora Olomouc         5:7

HK Ivančice – HC Háje zelení       8:6

HK Ivančice – Sokol Písek           5:14

HK Ivančice – HC Zlín                  5:9

HK Ivančice – Slavia Praha          7:13

HK Ivančice – DHC Plzeň            6:20

 

Sestava a branky: Zelinková Nela, Ambrožová Tereza – Svobodová Viktorie 20, Knotková Klára 6, Dotramy Mya 13, Ševčíková Adéla, Zajícová Klára 7, Urbanová Petra 2, Nováková Adéla, Doležalová Kristýna 4, Maturová Karolína 4

 

Konečné pořadí turnaje: 1. DHC Plzeň, 2. Sokol Písek, 3. DHC Slavia Praha, 4. HC Háje bílí, 5. DHK Zora Olomouc, 6. HC Zlín, 7. HK Ivančice, 8. HC Háje zelení, 9. TJ Jiskra Otrokovice







Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...