Lenka Hájková | | Ženy

Ženy si připisují první vítězství na domácí půdě

Ženy ...

HK Ivančice - TJ Sokol Kobylisy II. 38:29

V neděli 12. 9. 2021 mohly být hráčky HKI konečně po 336 dnech podporovány a hnány domácími fanoušky přímo v hale. Soupeřkami jim byl tým z pražských Kobylis, pro který to bylo premiérové utkání této sezóny.

Naše ženy nastoupily do zápasu energicky a od první minuty bylo vidět, že nic jiného než zisk 2 bodů pro ně nepřipadá v úvahu. Po 11 minutách tuto motivaci jasně potvrzovalo i skóre 9:3 ve prospěch domácích házenkářek. Obrana byla účinná a neponechávala mladým hráčkám z Kobylis prostor pro střelu. V útoku předváděly domácí házenkářky plynulou hru se zakončením zejména z křídel a pivota. Trenérka hostujícího celku tak byla nucena vzít si oddechový čas. Poté, co palubovku z důvodu zranění opustila Bára Krejčíková, postupně uklidnily pražské házenkářky svoji hru a začaly nacházet prostor v obraně domácích. Postupně snížily brankový rozdíl a podařilo se jim vyrovnat hru, a to zejména díky jejich rychlým přechodům. V poločase tak odcházely ženy HKI do šaten s náskokem pouhých 4 branek.

Ve druhé části vyrovnaný zápas pokračoval. Ani změny v obraně nepomohly a hostující házenkářky zůstávaly v těsném kontaktu. Za podpory a povzbuzení domácího publika se v šesté minutě vrací na hřiště Bára Krejčíková, což „nakoplo“ i zbytek týmu. Díky sérii 4 gólů odskakují domácí házenkářky v 10. minutě na rozdíl 7 branek (26:19). V tuto chvíli trenér doufal, že se již bude utkání pouze dohrávat a že si domácí házenkářky udrží získané vedení. Hostující házenkářky však ani za tohoto stavu nepolevily a snažily se domácím hráčkám vzdorovat. Ve 20. minutě druhého poločasu si proto trenér žen HKI vzal svůj druhý time-out, aby své svěřenkyně uklidnit a aby se vyhnul zbytečnému dramatu v posledních minutách. Upravil v něm zejména obranu pro závěr utkání. Hráčky se striktně držely jeho pokynů, které přinesly ovoce, a domácí házenkářky tak soupeřkám nenechaly naději na zvrat. Zápas tak skončil devítibrankovým rozdílem 38:29 ve prospěch žen HKI.

Slova trenéra: Jsem samozřejmě spokojený s výsledkem a částečně i s útokem, neboť jsme již ve druhém utkání v řadě soupeřkám vstřelili přes 35 branek. Avšak je potřeba si přiznat, že to nebylo z naší vždy pohledné. Máme před sebou ještě spoustu práce. Je zapotřebí naučit se organizovat rytmus hry během celého zápasu. Obrana nebyla rovněž nejlepší, ale v důležitých okamžicích jsme zvládli dobře zareagovat a zavřít defensivu, abychom se zbytečně nemuseli strachovat o výsledek.

Příští zápas zavede ženy HKI do Zlínského kraje, kde na ně v neděli 19. 9. 2019 od 14.00 hodin bude čekat tým Otrokovic. Ten zatím sehrál pouze jedno utkání, které skončilo remízou s Kunovicemi. „Otrokovice jsou nepříjemný a tvrdý soupeř s pevnou a agresivní obranou, která bolí. Jejich poslední zápas, ve kterém uhrály remízu na domácí půdě 24:24 proti Kunovicím, je tomu jasným důkazem. Bude třeba se připravit na tvrdý souboj. Znám ale své svěřenkyně a nemám pochyby, že zvládneme pokračovat ve vítězné sérii a získat potřetí za sebou body,“ okomentoval příští soupeřky trenér žen HKI.

Držte ženám HKI palce v boji o další body do ligové tabulky a přijďte je podpořit na následující domácí utkání, které proběhne v neděli 26. 9. 2021 od 16.00 hodin proti týmu z Kunovic.


Pro domácí fanoušky:

Pozdrav a poděkování za podporu od naší Xeny Bojovnice.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...