Lenka Hájková | | Ženy

Ženy v Praze na body těsně nedosáhly

Ženy ...

Sokol Vršovice "A" - HK Ivančice 22:21

Po pěkném vítězství proti Velkému Meziříčí čekal na ženy HKI v neděli 14. listopadu 2021 venkovní zápas na půdě Vršovic, kde chtěly ženy pokračovat v herní pohodě a pohledné házené, kterou konečně našly v minulém zápase.

Od prvních minut bylo jasné, že v tomto zápase nepůjde o přestřelku a celý zápas bude spíše defenzivním soubojem. V obraně se zatím jihomoravským hráčkám v letošní sezóně příliš nedaří a bojují v ní zejména samy se sebou. To se naštěstí v tomto utkání nepotvrdilo a ženy HKI předvedly v obraně obdobně skvělý výkon jako v předešlém utkání. Ivančickým házenkářkám se podařilo narušovat pražskou ofenzivu, nenechaly Vršovice rozvíjet jejich pokusy o kombinace, a naopak se jim ještě podařilo vybudovat si lehký dvoubrankový náskok. V poslední minutě prvního poločasu však hostující házenkářky povolily a Vršovicím se podařilo srovnat na 12:12.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Ani jednomu týmu se nedařilo prosadit proti soupeřově obraně a skóre zůstávalo po celou dobu utkání velmi těsné. V 58. minutě se domácím házenkářkám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek (22:20). Ivančické házenkářky však ukázaly, že se domů nechtějí bez bodů vracet. Po skvělé obraně a následném rychlém útoku snižují na 22:21. Petra Šiplová následně zlikvidovala další domácí pokus a dala tak možnost na vstřelení vyrovnávací branky. Trenér Quentin Lafon si vzal oddechový čas, ve kterém se s týmem domluvil na kombinaci pro poslední útok. Vršovická obrana však zůstala pozorná a poslední střela byla komplikovanější, než hostující házenkářky doufaly, a pražská brankářka ji chytla. Skóre utkání se tedy zastavilo na konečných 22:21.

Slovo trenéra: Tato porážka mne velmi mrzí. Věřím, že alespoň bod jsme si zasloužili. Ale na druhou stranu nemůžeme zapomenout na posledních pár týdnů. Začátek sezóny byl velmi komplikovaný – změny v sestavě, různé absence a zranění, dlouhá herní pauza v důsledku pandemie,… a konečně jsme už podruhé byli svědky pevné fungující obrany s vynikajícími zásahy od brankářky a hlavně chuti po výhře, která holkám v prvních zápasech chyběla. Toto nasazení mě opravdu těší! Teď je ještě třeba zapracovat na našem útoku a hlavně na úspěšnosti střel, abychom se mohli vrátit i do špice tabulky, kam podle mě patříme. Zbývají nám poslední 2 domácí zápasy před zimní přestávkou a pevně věřím, že zvládneme i v těchto utkáních pokračovat v tomto nasazení a nenecháme si ujít body.

Další utkání čeká ženy již v neděli 21. 11. 2021 netradičně až od 17.30 hodin, kdy se na domácí palubovce střetnou se soupeřkami z Havlíčkova Brodu. Přijďte podpořit ženy HKI v boji o další body do ligové tabulky!


Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...