Lenka Hájková | | Ženy

Ani napotřetí ženy z venkovního utkání body nedovezly

Ženy ...


V neděli 27. 3. 2022 čekalo na ivančické házenkářky již třetí utkání v řadě na půdě soupeře. Tentokrát se jednalo o jihomoravské derby proti tradičnímu rivalovi z brněnských Bohunic. Obě družstva proti sobě hrála poměrně nedávno, když k dohrávce podzimního utkání došlo teprve 30. ledna 2022, kdy ženy HKI porazily Bohunice 31:18. Od té doby však soupeřky nepoznaly porážku a ani našim ženám se nepodařilo jejich vítězné tažení přerušit.

Ženám HKI nevyšel začátek utkání a v úvodní pětiminutovce vstřelily pouze 1 branku. Soupeřky si tak jednoduše a rychle vytvořily pohodlné tříbrankové vedení. V tomto momentu zápasu byly domácí házenkářky důraznější ve střelbě a v obraně zablokovaly všechny váhavé pokusy našich žen. Trápení hostujících házenkářek pokračovalo v podstatě celý první poločas, který skončil pětibrankovým vedením soupeřek (14:9).

Ani ve druhé polovině se ženám HKI nepodařilo dostat do zápasového rytmu, a pokud si již vytvořily střelecké příležitosti, pak tyto často neproměnily. Náskok soupeřek se tak ve 40. minutě zvýšil na rozdíl 7 branek, přičemž hostující házenkářky za tuto dobu daly pouze 14 branek. Posledních 10 minut zápasu konečně patřil našim ženám, kterým se podařilo vstřelit hned 8 branek, avšak vítězství domácích házenkářek to již neohrozilo. Utkání skončilo výsledkem 27:24.

Slovo trenéra: Myslím, že jsme teď ve velmi obtížné situaci. Nevěřím, že jsme zapomněli, jak hrát házenou. Je to těžké, ale musíme společně pracovat, abychom získali zpět naše sebevědomí. Ne všechno je během naší hry negativní, a když všichni plní svou roli, tak vidím některé velmi dobré věci. Určitě je nyní hlavním problémem efektivita střelby. Neschopnost skórovat způsobuje, že hráčky ztrácí sebevědomí, což ovlivňuje způsob, jakým hrajeme.  Musíme být trpěliví, těšit se na další zápas a jsem si jistý, že veškerá práce, kterou jsme odvedli, se nakonec vyplatí. Olomouc je zkušený tým, v této sezoně jsme tam už vyhráli, takže očekávám stejný výsledek.

Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...