Lenka Hájková | | Žačky | Žačky - turnaje

Mladší žákyně páté na turnaji v Plzni

Mladší žákyně ...

Mladší žákyně se zúčastnily v termínu 6. až 8. 5. 2022 tradičního turnaje v Plzni. Letos se konal již 29. ročník Memoriálu Karla Šulce, kterého se v naší kategorii zúčastnilo 20 družstev z celé České republiky. Družstva byla rozdělena do dvou desetičlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Na děvčata z Ivančic tak v základní skupině čekalo 9 utkání s týmy Milevska, Zlína „B“, Písku „A“, Kynžvartu, Kobylis, Háje Praha „B“, Černých Andělů z Mostu, DHC Slavie Praha II a domácí DHC Plzně.

Hned v pátek dopoledne jsme nastoupily k prvnímu utkání s Kynžvartem. Děvčata do turnaje vlétla suverénním vítězstvím nad soupeřem 18:1. Ve druhém pátečním zápase nás čekal těžší soupeř. S děvčaty z Milevska to jsou vždy vyrovnaná utkání, což se potvrdilo i tentokrát. Ivančické házenkářky si však po celou dobu zápasu udržovaly vedení o 1-2 branky. Nakonec zvítězily 10:8, a jak se v neděli ukázalo, toto vítězství v turnaji bylo hodně důležité. V pátek jsme nastoupily ještě proti družstvu Kobylis, které jsme porazily jasně 19:5. V posledním utkání dne nás čekalo domácí družstvo Plzně, které se od začátku netajilo tím, že chce domácí turnaj vyhrát. Bohužel několik technických chyb a neproměněných šancí na začátku utkání rozhodlo o jeho vývoji a děvčata z Plzně si vítězství už vzít nenechala (10:14).

V sobotu nás čekalo dalších 5 utkání ve skupině. Nejprve jsme nastoupily proti šikovným děvčatům ze Zlína „B“. Očekávaly jsme vyrovnané utkání, což se ale nepotvrdilo, a ivančické házenkářky zvítězily jasně 23:8. Ve druhém utkání nás čekal další z aspirantů na umístění na předních příčkách, Sokol Písek „A“. Doufaly jsme, že děvčata nastoupí do utkání ve stejném tempu, jako končila předešlé utkání se Zlínem. Bohužel se opakoval scénář z utkání s Plzní. Tentokrát to však vypadalo na větší debakl našich barev, což nakonec i skóre 4:14 potvrzuje. Následovalo utkání s Hájema „B“, kde dostala prostor na hřišti především začínající děvčata. Utkání skončilo výsledkem 11:4 pro naše holky. Následovalo utkání s Černými anděly z Mostu, kde jsme nenechaly nic náhodě a zvítězily 21:6. Před posledním utkání ve skupině proti Slavii Praha II tak bylo jasné, že budeme bojovat o konečné 5. – 8. místo v turnaji. I přesto jsme v utkání chtěly zvítězit. První poločas byl vyrovnaný především kvůli narůstající únavě, ze které pramenily chyby na hřišti a nepřesná střelba. Ve druhém poločase ivančická děvčata zabrala a zvítězila zaslouženě 11:5.

Další dvě utkání v nadstavbové skupině nás čekala až v neděli dopoledne. Ve skupině o konečné 5. – 8. místo jsme měly za soupeřky nám známá děvčata z Veselí nad Moravou a Zlína „A“. Současně s námi z naší skupiny postoupilo Milevsko a díky tomu jsme si do této skupiny přenesly dva body. Utkání s Veselím nevyšlo vůbec podle našich představ a zaslouženě jsme prohrály 10:12. Před naším posledním utkáním proti Zlínu „A“ se na venkovním tartanu představila proti sobě ještě děvčata z Milevska a Veselí. Díky výhře Milevska tak bylo jasné, že pokud nad Zlínem zvítězíme, výhra nad Milevskem v základní skupině nás posune na 5. místo v turnaji. Po vyrovnaném průběhu utkání jsme dokázaly zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 14:13 a z Plzně jsme si tak odvezly vytoužené 5. místo.

Konečné umístění v turnaji je pro naše děvčata úspěchem. Před námi v konečném pořadí skončila pouze družstva, která jsou na tom v tuto chvíli výkonnostně lépe. Turnaj splnil cíl, který jsme si daly, aby děvčata sehrála utkání s kvalitními soupeři a aby poznala prostředí, kam za měsíc zavítáme na finále házenkářského desetiboje.

Nejlepší hráčkou našeho družstva byla po zásluze oceněna Denisa Čožíková. Děvčata si navíc z turnaje odvezla cenu fair-play. 


Sestava a branky: Burešová – Do Bao Ngoc 2, Koptíková 5, Bubeníková 6, Nováková 1, Evstafeva 21, Holá 11, Kabelková 6, Feithová 18, Čožíková K. 17, Čožíková D. 18, Hrdá 38, Šachrová 6




,




Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...