Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - házenkářský desetiboj

Házenkářský desetiboj 2017-2018

MČR mladších žaček...

Finále již tradičně pořádalo družstvo Plzně ve dnech 1-3.6.2018, kam se probojovala družstva Házená Jindřichův Hradec, DHK Slavoj Žirovnice, DHK Zora Olomouc, DHC Slavia Praha, DHC Plzeň a HK Ivančice.

Bohužel před finálovým turnajem se nám zranila Adéla a nestihly se doléčit Nikola, Nela, Ema, Martina. I s tímto hendikepem jsme odjížděli do Plzně, pro co nejlepší výsledek, podpořený dobrou přípravou disciplín.

V pátek po slavnostním zahájení jsme nastupovali jako první tým do hodu do dálky a pětiskoku. Všechny hráčky nabuzené skvělou atmosférou si vytvořily v obou disciplínách osobní rekordy - hod do dálky celkové 3.místo 289,7 m, pětiskok 3.místo 104,1 m. Po vyhodnocení výsledků, se ukázala skvělá příprava všech týmů, protože s letošním výkonem bychom loni hod do dálky suveréně vyhráli a v pětiskoku skončili druzí. Následně jsme odehráli zápas proti domácí Plzni s remízou v osobce a prohrou o jednu branku 7:6.

V sobotu jsme opět začínali celý program a to rychlým během 2 x15m pouze s 11hráčkami (zranění). Celkové 4. místo hodnotíme kladně s časem 62,33s ( loni 63,52s). Odehráli jsme postupně zápasy se Slávií 10:6, Jindřichovým Hradcem 10:9 a Olomoucí 7:6. Opět dvě prohry pouze o jednu branku nás odsunuly z medailových pozic. K naší smůle se zranila i Adriana a brzo bylo znát na ostatních hráčkách úbytek sil, protože jsme měli tři zápasy rozehráté na vítězství, které jsme nedokázali v posledních 6 min. udržet. Poslední disciplínou soboty byla střelba na přesnost. Oproti minulému roku 65 bodů jsme hodně zapracovali na této disciplíně. S vědomím, že druhý tým nastřílel loni 78 bodu jsme vsadili JOKERA ( jediná disciplína, kde se neprojevila naše zranění). Hráčky nastřílely skvělých 126 bodu, ale i tento výsledek nám stačil pouze na 4 místo.

Nedělní ráno jsme zahájili 4.místem v překážkové dráze a ukončili desetiboj utkáním proti Žirovnici. Po oboustranném bojovném utkání jsme si se soupeřem spravedlivě rozdělili body za remízu 8:8.

Konečné pořadí finále desetiboje:

1.Slavia Praha 

2.DHC Plzeň 

3.Jindřichův Hradec

4.Zora Olomouc

5.HK Ivančice

6.Žirovnice

Naše družstvo sice pomýšlelo na lepší umístění, ale vlivem rozsáhlého zranění, které se nejvíce projevilo na hře, musíme být s umístěním a výkony našich hráček spokojeni. Všechny hráčky, včetně zraněných, bojovaly a předváděly své maximum ve všech disciplínách.

Při srovnání celkových výkonů všech družstev musíme konstatovat, že výkony se stále neskutečně posunují výše a výše.

Naše družstvo tímto děkuje rodičům a divákům, kteří nás přijeli do Plzně podpořit.

















Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...