Jiří Obršlík | | Žačky - házenkářský desetiboj

Házenkářský desetiboj dívek 2013-2014

Kompletní informace...

PLNOU PAROU NA HÁZENOU!


29.03.2014 Ivančice

 

V sobotu 29.3.2014 se v ivančické sportovní hale uskutečnila kvalifikace MČR házenkářského desetiboje mladších žaček a žáků. V dívčí kategorii šlo o duel domácích holek s favorizovanými Otrokovicemi a kluci se o postup na republikové finále utkali s týmem Újezdu u Brna, který byl také jasným favoritem chlapecké kategorie.

Holky moc pilně trénovaly a hrozně moc se chtěly na finále MČR do Zlína probojovat, a to i přestože soupeře z Otrokovic v letošní sezóně ještě neporazily. Skvělým výkonem se malý zázrak povedl. Největší odměnou pro naše děvčata je postup, tedy již potřetí za sebou účast na MČR a možnost obhajovat loňský titul mistryň republiky. Holky soupeřkám nedaly moc šancí a jediné dva body, které Otrokovicím dovolily byly v shot-outech, které však skončily nerozhodně a musel rozhodnout los. A tento holky jako jedinou disciplínu prohrály.

Ivančičtí kluci to měli o poznání těžší, kdy o vítězi rozhodovala až závěrečná disciplína. Hod na přesnost naši hráči vyhráli a mohlo se slavit.

Dvojnásobný postup asi nikdo nečekal. Mladší žactvo v této chvíli pomyslně předstihlo starší kamarádky a kamarády, tedy přesně starší žačky a žáky, kteří bojují v žákovské lize a 13.dubna budou bojovat o postup mezi osm nejlepších týmů v republice.




Exekutiva ČSH na svém zasedání dne 17. května 2014 provedla losování družstev pro finále Házenkářského desetiboje dívek a chlapců. Výsledky losování jsou následující:


Nasazení družstev – Házenkářský desetiboj – dívky – Zlín

1.      HC Zlín

2.      HC Háje

3.      TJ Jiskra Havlíčkův Brod

4.      DHK Zora Olomouc

5.      HK Ivančice

6.      DHC Plzeň




WEB HC ZLÍN MČR 2014


Do finálových bojů o mistra republiky se probojovaly všechny čtyři mládežnické týmy žákyň a žáků, o tom už jsme psali.

Mladší žačky, jako jediný ivančický mládežnický tým dosáhl na medaile. Mladší žačky se praly skvěle a statečně a i proti silnějším soupeřkám bodovaly. Disciplíny nacvičily skvěle a nakonec i v herních duelech nedaly kůži zadarmo a braly favoritům cenné body. Vítězství o pouhé tři body je těsné, ale skvělé a zcela zasloužené. Touha po vítězství i medailích a snaha dokázat, že dvoutisící jedničky a mladší ivančické házenkářky jsou stejně dobré jako jejich kamarádky z dvoutisícovek, dovedla tento skvělý tým až na stupně vítězů. Všem z týmu mladších žaček házenkářského klubu Ivančice patří velký HÁZENKÁŘSKÝ DÍK.


Konečné pořadí:

1. HC Zlín

2.  DHC Plzeň

3. HK Ivančice

4. HC Háje

5. TJ Jiskra Havlíčkův Brod

6. DHK ZORA Olomouc


Je to třetí medaile za poslední tři roky našich mladších žaček na MČR.   


 

Spousta skvělých zápasů nejlepších šesti týmu v republice!

Pevný tým, odhodlání nás neslo nahoru...

Velká sláva! Slavili i vlajkonoši...

Vybojovali  jsme skvělé 3. místo!!! 


FOTKY 1, FOTKY 2, FOTKY 3



Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...