Jiří Obršlík | | Žačky | Žačky - házenkářský desetiboj | Úspěchy

Bronzové medaile z MČR v házenkářském desetiboji

Mladší žačky...

Již v pátek v 8:00 odjíždělo družstvo mladších žákyní na 3 dny do Plzně, kde se letos konalo finále MČR v házenkářském desetiboji. Soutěží se, jak název napovídá, v deseti disciplínách, ze kterých vzejde vítěz. Naše děvčata ještě před samotným finále bojovala se spoustou zranění, a tak jsme do Plzně neodjížděly s velkým očekáváním. Ivančické házenkářky však sesbíraly poslední zbytky sil, v mnoha případech dohrávaly a soutěžily i přes bolest, ale nakonec jsou z toho krásné bronzové medaile. Navíc pouze o 3 body za vítězným družstvem Strakonic a o bod za druhou Plzní. Naopak na čtvrtou Slavii Praha jsme měly náskok 10 bodů.

V pátek se začínalo hodem do dálky, který jsme suverénně ovládly, a vyplatilo se nám i vsazení „jokeru“ na tuto disciplíny, takže jsme za ni získaly dvojnásobný počet bodů (tuto možnost má každé družstvo před samotným začátkem soutěží, kdy se následně získané body v dané disciplíně násobí dvěma). Navíc nám udělala radost Nikola Fadrná, která disciplínu vyhrála výkonem 37,8 metrů. Následovala soutěž v pětiskoku, kde jsme si vylepšily maximum z kvalifikace a bylo z toho 3. místo. V pátek nás čekalo ještě utkání proti Havlíčkovu Brodu. Utkání se vždy skládalo z 3 disciplín (10 minut osobní obrana, shoot outy a 20 minut klasické utkání). V osobní obraně jsme zvítězily 7:3, na shoot outy 14:13 a v normální hře 12:5. Po pátečních úvodních disciplínách jsme byly nadmíru spokojení.

Děvčata v sobotu rozhodně nechtěla pustit dobře rozehraný desetiboj, a i když v běhu na 2 x 15 metrů jsme skončily až 5., tak následně vlétla do utkání se Sokolem Pouba a ve všech disciplínách jej porazila (osobka 10:6, shootouty 8:4, utkání 13:4). V dalším zápase bylo jasné, že už půjde o medaile. DHC Plzeň se nám již letos podařilo několikrát porazit a naše holky si věřily. Osobní obranu ovládly 12:6, shoot outy 14:10 a utkání 11:4. V klasickém utkání jsme až do 12. minuty vedly 9:0!!!! Následovalo poslední utkání proti Strakonicím. Musím říct, že děvčata už sbírala poslední síly a po prohrané osobní obraně 2:6 jsme s obavou čekaly, co přijde v shootoutech a utkání. I vítězství o jediný gól v shootoutech holky „nakoplo“ a do utkání vlétly a zvítězily jasně 10:4. Následovala ještě poslední sobotní dovednostní soutěž – střelba na přesnost. Ivančická děvčata si vytvořila své maximum, když jsme po sečtení nejlepších 10 výsledků našich holek měly skóre 144. Stačilo nám to na konečné druhé místo v disciplíně. Navíc se celkovými vítězkami této soutěže staly dvě naše holky – Martina Svobodová a Adriana Hacarová, které naházely shodně po 21 bodech z 24 možných. Po sobotě jsme se po 5 disciplínách a dobře rozehraných utkáních držely na skvělém třetím místě.

V neděli nás na začátek čekala překážková dráha a v ní umístění na 3. místě, které nás opět přiblížilo vysněné medaili. Tuto disciplínu opět ovládla hráčka Ivančic Ema Kamencová za čas 19,12 sekund. Následovalo poslední utkání proti DHC Slavia Praha. V osobní obraně jsme soupeře jen dotahovaly, ale k udržení se před soupeřkami v konečné tabulce nám stačila remíza 9:9. To jsme ještě netušily, že ani tentokrát si vítězství v shootoutech nenecháme vzít (14:10) a ovládneme tak další disciplínu desetiboje. Utkání proti Slavii bylo naše na turnaji nejméně povedené, ale prohra 4:7 už nic neznamenala a udržely jsme tak konečné třetí místo a bronzové medaile!!! Všechna děvčata zaslouží pochvalu za předvedené výkony a týmový výkon.

Po zásluze byla Nikola Fadrná vyhlášena jako nejlepší brankářka desetiboje a Ema Kamencová nejlepší střelkyně turnaje s 22 brankami.

 

 

Sestava: Fadrná Nikola, Zelinková Nela, Hacarová Adriana, Brustmannová Adéla, Dohnalová Ester, Doležalová Kristýna, Svobodová Martina, Kamencová Ema, Klímová Aneta, Halúzková Kristýna, DotramyMya, Weberová Nela, Svobodová Viktorie











Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...