Jiří Obršlík | | Dorostenky

Vydařená sezóna 2018/2019 ivančických dorosteneckých házenkářek

Starší dorostenky...

Tak už to chodí. Jedna soutěžní sportovní sezóna končí, druhá začíná. Pak už jich je nepočítaně. Výsledky i roky splývají a taky se pletou, zůstane jen to, co je psáno. A tak je nutné vše řádně zaznamenat – zapsat, aby nebylo vykládáno po mnoha letech jinak. Soutěžní sezóna 2018-2019 byla pro dorostenkynašeho klubu velice úspěšná a vydařená. Není se opravdu za co stydět.

Tedy pojďme na samotné hodnocení soutěžní sezóny 2019-2020 našich starších dorostenek.

Do sezóny vstupovaly dorostenky jako jeden z hlavních favoritů soutěže. Drtivá většina hráček vlastní celou sadu republikových medailí (4 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové) a tak byl cíl jediný. Další titul MČR. Moc dobře si tým uvědomoval, že v nejvyšší mládežnické kategorii to bude ohromně těžký úkol. A to se potvrdilo. Na protilehlých brankovištích stála celá plejáda hráček, která účinkuje v interligových týmech.Posílení před i během sezóny bylo nutné. Řídnoucí stavy a zranění zredukovaly sestavu do kriticky nízkého stavu. Tým byl odhodlán udělat vše pro splnění cíle. K týmu se před sezónou připojil zkušený ligový trenér se zahraničními zkušenostmi a zároveň odchovanec ivančické házené Zdeněk Missbach na pozici speciality herní přípravy.  V soutěži ivančické dorostenky bohužel našly přemožitele. Tým DHK Baník Most – Černí andělé. V obou zápasech s tímto týmem tvořeným hráčkami z celé republiky, vesměs reprezentantkami ČR, pod vedením reprezentačního trenéra juniorek, jsme odešli poraženi. I tak považujeme titul vícemistr České republiky, za největší úspěch ivančické házené v novodobé historii … tedy za posledních min. 20 let. Je úžasné, že na ivančické dorostenky – odchovankyně, museli seskládat takový tým, aby jej vůbec někdo porazil! Za 12 let se tento tým složený z ročníků 1999-2003, který příští sezónu doplní z velké části tým ivančických žen, dosáhl skvělých výsledků ve svých kategoriích. 2011-2012 bronzová medaile z MČR mladší žačky, 2012-2013 Mistr ČR mladší žačky, 2014-2015 Mistr ČR starší žačky, 2015 bronzová medaile z LODM v Plzni, 2015-2016 Vicemistr ČR mladší dorostenky, 2016 3. místo na Československém poháru – Michalovce, 2016-2017 Mistr ČR mladší dorostenky, 2017 vítězČeskoslovenského poháru – Zlín, 2018-2019 Vicemistr ČR starší dorostenky, 2019 Mistr ČR středních škol – RF AŠSK.2019 (studentky ivančického gymnázia.. což je drtivá většina hráček) 3. místo na Československém poháru – Most. Ivančický tým je střelecky 2. nejproduktivnější v soutěži. Bára Krejčíková si vystřílela bronzovou kanonýrku soutěže. V celkové tabulce střelkyň v právě skončené soutěžní sezóně máme 3 střelkyně do 15. místa. Reprezentační dres České republiky oblékly: Petra Šiplová, Veronika Velebová, Klára Kovářová, Barbora Vavroušková, Barbora Olšová, Bára Krejčíková, Martina Rechová. Uzavíráme jednu skvělou kapitolu ivančické házené a víme, že jdeme dál.

Na závěr ještě poděkování všem, kteří u toho s týmem byli. Fanoušci, rodiče, přátelé a kamarádi, soupeři, sponzoři a partneři. A vše samozřejmě pod výsostnou ochranou klubu HK IVANČICE. Děkujeme!





Nábor

Hledáme děvčata a chlapce

ročníky 2011 a mladší

Přijďte mezi nás!!!


Aktuální články

Vangl Cup – ŽELVA 2024 je minulostí

Mladší žákyně ...

Vangl Cup starších žákyní přinesl bronzovou radost domácích

Starší žákyně ...

Vangl Cup - ŽELVA 2024

Mladší žákyně ...